Gezinsleven,  Groen eten,  Groene kinderen,  Kidproof

Vegan eetdagboekje, gezinseditie!

Zelf vind ik het altijd leuk om bij anderen te zien wat zij zoal op een dag eten. Eetdagboekjes of “What I eat in a day” lees en kijk ik daarom graag. Mooie foto’s of shots van gerechten; ik haal er een hoop inspiratie uit. Om jou een kijkje in mijn keuken te geven, om je te inspireren, én om je te laten zien hoe het er bij mij in het gezin aan toe gaat als we eten, laat ik je vandaag ook een eetdagboekje zien. Maar dan wel de “Groene stapjes gezinseditie”!

Ik begrijp, het oog wil ook wat. Maar aan de andere kant, real life heeft ook zijn charme. En mijn peuter begrijpt niet dat ze netjes met haar eten moet wachten totdat mama een foto heeft gemaakt, dus dit eetdagboekje toont verre van het perfecte plaatje. Hopelijk kun je daar ook van genieten, vind je het inspirerend om deze pure foto’s te zien, en ontdek je hoe je vegan kunt eten met kleine kinderen. Enjoy!

Ontbijt

Ik ontbijt samen met mijn meisjes. Manlief was al vroeg uit de veren en naar zijn werk, dus we blijven met z’n drietjes over. Als eerste geef ik mijn jongste borstvoeding, en daarna maak ik het “grote” ontbijt klaar. Ik zelf eet een grote smoothiebowl met havermout, lijnzaad, sojamelk, banaan, bevroren zomerfruit en blauwe bessen. Mijn oudste dochter eet pap met sojamelk en een beetje smoothiebowl (een hele smoothiebowl eet ze niet op, maar in combinatie met pap vindt ze het heerlijk!). Mijn jongste krijgt een halve boterham met boter. Ik zelf drink hier een groot glas water bij, en mijn oudste drinkt wat soja-groeidrink van Alpro.

Lunch

Het is ontzettend lekker weer, dus we eten onze lunch in de tuin. Zo gezellig vind ik dat, buiten eten. Eerst voed ik weer mijn jongste. Daarna lunchen we simpel, want ik smeer wat boterhammen. Voor mezelf twee met hummus en komkommer, één met pindakaas en één met appelstroop, voor mijn oudste één met hummus en één met appelstroop en mijn jongste krijgt de andere helft van haar boterham van vanochtend. Ik drink weer een groot glas water, en mijn oudste drinkt groeidrink.

Fruitsnack

Na het middagdutje van mijn meisjes eten we samen wat fruit. Ik maak appel klaar, op verschillende manieren. Mijn jongste krijgt hem als moes, en ikzelf en mijn oudste eten hem met wat pindakaas er overheen. Smullen!

Avondeten

Mijn man komt thuis en we “dineren” gezellig in de tuin. Eerst krijgt mijn jongste opnieuw de borst. Daarna maak ik een zomers kostje klaar met couscous. Het is een mengsel van tomaat, ui, sperziebonen, abrikoos en kikkererwten, bestrooid met geschaafde amandelen. Heerlijk met dit weer! Mijn jongste krijgt haar couscous met tuinerwtjes en sperziebonen. As usual drink ik weer water bij het eten, en de anderen doen met mij mee.

Avondsnack

Voor het slapengaan krijgt mijn jongste nog een keer te drinken. Even heerlijk tot rust komen en soezig worden van mijn warme melk. En als de kindjes op bed liggen, ga ik los 😉 Nee hoor, maar ik probeer wel het echte “snoepen” te beperken tot de avonden. Ik drink een kop thee en eet er een stukje pure chocolade bij. Even een verwenmomentje, daar geniet ik altijd van.

Hoe vond je het om dit eetdagboekje te zien en te lezen? Vaker doen of geen behoefte aan? Laat het me weten bij de reacties of via social media!

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge