Groen eten,  Groen leven,  Tips

Unboxing: Vegan en groene verzorgingsproducten

Vandaag heb ik een unboxing blog voor je! Ja, meestal zijn dit natuurlijk video’s, maar daarvoor heb ik nog niet genoeg moed bij elkaar verzameld. Ik doe het dus op mijn eigen manier, met fotootjes en een beschrijving. Dat maakt de post echter niet minder enthousiast! Ik neem je namelijk heel graag mee op mijn ontdekkingstocht naar vegan en groene verzorgingsproducten!

Veganisme gaat verder dan plantaardig eten. Het gaat er om dat er voor jou persoonlijk helemaal geen dieren worden gebruikt, op wat voor manier dan ook. Dieren lijden namelijk wanneer ze gebruikt worden voor hun producten, dood worden gemaakt voor hun producten en voor dierproeven ingezet worden (daarover meer in deze blog). Nou is het (nog) niet in alle gevallen mogelijk om dierenleed te omzeilen, zoals bij het gebruik van medicijnen, maar bij alle producten waar het dierenleed voorkomen kan worden, zullen veganisten dit alternatief kiezen.

Dat heb ik laatst ook gedaan. Als beginnend vegan staan er in mijn badkamerkastjes nog dieronvriendelijke verzorgingsproducten, maar aangezien een aantal daarvan opraakt (ja, wij maken onze dierlijke restjes op, lees hier waarom), werd het tijd om veganistische alternatieven in te slaan. Jeej, eindelijk! Ik heb flink ingeslagen, en vandaag deel ik graag wat ik binnen kreeg met de post.

Ik word zóóó happy van deze pakketjes en kan echt niet wachten om te kijken wat er allemaal voor moois in zit! In de grote doos ga ik straks mijn eerste vegan verzorgingsproducten aantreffen, in de andere doos twee “groene” producten, voor mijn dochtertje en voor mij. Ook vegan hoor, maar deze verzorgingsproducten heb ik gekocht in het kader van “groen leven” en niet in het kader van veganisme.

Daar gaan we! Alvast een sneak peak 🙂 Mooi hè! Nu snel alle flesjes en spulletjes uit de dozen halen! Ik sorteer de producten even per categorie, dat is wel zo overzichtelijk bij het omschrijven.

Categorie baby/dreumes

 • Inlegdoekjes voor in onze wasbare luiers (lees hier hoe en wat) van Popli. Deze doekjes hadden we al, maar we zijn bijna door het eerste doosje heen. Ze bevallen echter goed, dus we hebben een nieuw doosje besteld. Het zijn officieel 100 velletjes, maar ze zijn zo groot dat wij ze in drieën knippen en er dus eigenlijk 300 hebben.
 • Kindertandpasta van AloeDent. Natuurlijke tandpasta met aardbeiensmaak, fluoridevrij, en met als belangrijk werkzaam bestanddeel aloë vera.
 • Anti-zonnebrand spray voor kinderen van Lovea. SPF factor 50, beschermt tegen UVA en UVB en is waterbestendig. 100% natuurlijk.
 • Baby shampoo en bodywash van Earth Friendly Baby. Ik koos voor de geur lavendel, maar ze hebben ook kamille en mandarijn. Geen SLS, parabenen en kunstmatige geur- en kleurstoffen. Het lijkt me heel handig om een shampoo en bodywash in één te hebben, lekker makkelijk in één flesje.

Categorie zon

 • Anti-zonnebrand spray van Lovea. SPF factor 30, geschikt voor lichaam en gezicht, 100% minerale zonnefilters tegen UVA en UVB en waterbestendig. Niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar, vandaar dat ik voor mijn dochter een speciale kids-variant heb gekocht.
 • After sun van Lovea. Bevat pepermuntextract, vitamine E en kokosnootolie.
 • Lippenbalsem met zonbescherming van Hurraw!. SPF factor 15 tegen UVA en UVB, 100% natuurlijk en biologisch, en gemaakt met fairtrade ingrediënten. Schijnt niet te glimmen, dus ook geschikt voor heren, hahaha. Smaakt/ruikt naar mandarijn, kamille en vanille.

Categorie badkamer

 • Shampoo voor normaal haar van Urtekram. Bevat aloë vera, glycerine en suikerbietenextract. Ik koos de rozengeur.
 • Scheergel van Dr. Bronner’s. Fairtrade en biologisch, zonder synthetische ingrediënten. Ze hebben heel veel geurtjes, maar ik koos voor pepermunt.
 • Tandpasta van Lavera. Bevat biologische munt en sodium fluoride. Beschermt tegen cariës, geeft natuurlijk witte tanden en zorgt voor een frisse adem.
 • Het tweede “groene” product: wasbare make-up pads van Bummis. Ik had al aangekondigd dat ik die wilde kopen, en dat heb ik nu dus gedaan. Het zijn er 7 met een waszakje, hebben een doorsnede van 8 cm en zijn gemaakt van biokatoen.
 • 2 blokken zeep van Faith in Nature. Geuren: kokosnoot en aloë vera. 100 gram per stuk, biologisch afbreekbaar, zonder kunstmatige geur- en kleurstoffen. Wij gaan deze gebruiken bij de wastafel in de badkamer en bij de gootsteen in de keuken, ipv vloeibare handzeep.
 • Ik mocht nog 2 monstertjes kiezen als cadeautje en dit werden een douchegel en conditioner van Faith in Nature 🙂 Beide met kokosnoot.

Zo, dat waren mijn eerste vegan producten die ik bewust om die reden heb gekocht! (Ik had al een vegan deodorant, maar daar was ik me nooit bewust van.) Ik heb ze nu mooi opgeborgen in de kastjes en op de plankjes en word helemaal blij als ik ze zie. Hopelijk gaan ze echt goed bevallen!

Ken jij sommige van deze producten? Of heb je andere goede tips voor me? Laat het me weten bij de comments!

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door welk bedrijf dan ook. Ik deelde hier zelf enkele producten waar ik enthousiast over ben.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge