Groen eten,  Recepten

Recept: Turkse pizza

Een tijdje terug heb ik toch zoiets lekkers gegeten voor mijn lunch: een vegan Turkse pizza! Het was best wel gezond, supermakkelijk om te maken, en echt om te smullen. Ik deelde er een foto van op instagram, en daarop werd heel positief gereageerd. Er werd zelfs gevraagd om het recept! Bij dezen!

Turkse pizza’s worden wel vaak belegd met slechts sla en groenten, maar de saus die van te voren op de pizza’s is aangebracht bevat meestal wel rundvlees. Jammer, want dat is helemaal niet nodig! Gelukkig vonden een paar voedselproducenten dat ook, en daarom kun je tegenwoordig zeker twee soorten veganistische Turkse pizza’s kopen in de supermarkt: van het merk Lekker & Anders, en van Aldi. Hoe ik de pizza heb belegd? Lees snel verder, want het was smullen en bovendien best gezond!

Benodigdheden:

Bereiding:

Verwarm de Turkse pizza in de grillpan voor een paar minuutjes en rul het gehakt in een koekenpan. Snij ondertussen de sla, tomaat en wortel fijn.

Maak een knoflooksausje door vegan mayonaise te mengen met sojayoghurt en 1 teentje knoflook.

Neem de Turkse pizza en beleg met het gehakt, het slamengsel en de knoflooksaus. Oprollen en eventueel inpakken in zilverfolie. Dit is niet echt “groen”, maar eet wel een stuk makkelijker. Whatever floats your boat ๐Ÿ™‚

Lekker opeten nu de pizza en het gehakt nog een beetje warm zijn! Enjoy!

Ga jij deze Turkse pizza maken? Je hoeft het natuurlijk niet als lunch te eten, maar het kan ook prima als avondeten.ย Laat het me weten, en plaats een fotootje op instagram of facebook waarin je me tagt!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge