Groen eten,  Recepten

Recept: Turkse pizza-pizza’s

Een poosje geleden heb ik al een recept geplaatst hoe je kant en klare Turkse pizza’s lekker kunt beleggen. Deze kant en klare pizza’s zijn natuurlijk supermakkelijk, maar niet altijd te krijgen. Althans, niet bij mij in de buurt. Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan, en ik heb zo’n makkelijke manier gevonden om zelf lekkere vegan Turkse pizza-pizza’s te maken, dat ik mijn vondst graag met je deel!

Met dit warme weer heb ik geen trek ik warme gerechten; ik eet liever crunchy sla met bijvoorbeeld een broodje en andere frisse dingetjes. Turkse pizza’s zijn daarom ideaal voor dit weer, ook om als lunch mee te nemen naar je werk! Zelf maken is helemaal niet moeilijk; hieronder vertel ik je hoe je zelf je Turkse pizza-pizza’s maakt.

Benodigdheden:

  • 12 (mexicaanse) wraps
  • 4 rode paprika’s
  • 2 tomaten
  • 2 uien
  • 1 pakje vegan kruimgehakt
  • 2 grote blikjes tomatenpuree (van 140 gr)
  • peterselie
  • zout
  • (een pepertje, zoals tabasco of chilipeper)

Bereiding:

Doe de paprika’s, tomaten, uien en peterselie in een keukenmachine en mix tot het een saus is geworden met hele kleine stukjes.

Bak het kruimgehakt in een grote pan met wat olijfolie en voeg de tomatenpuree toe. Roer goed door.

Voeg dan de saus toe en laat een poosje pruttelen.

Voeg naar smaak zout (en een pepertje) toe.

Besmeer de wraps met 1 à 2 eetlepels saus en verwarm ze één voor één in een grillpan of koekenpan. Ze zijn klaar als ze verkleuren aan de onderkant.

Neem nu je Turkse pizza-pizza en beleg, gewoon met sla of uitgebreider zoals ik hier doe. Oh, en vergeet de knoflooksaus niet! Eet smakelijk!

Oh, en nog een tip van flip: Als je niet alle pizza’s in één keer kunt opeten, kun je ook de overgebleven exemplaren invriezen. Eén voor één, en dan gewoon op elkaar leggen. Heb je voor de volgende keer toch mooi je kant-en-klare Turkse pizza’s!

Zo, nu hoef je nooit meer in de supermarkt op zoek naar kant en klare vegan Turkse pizza’s, want zo makkelijk en goedkoop maak je ze voortaan gewoon zelf! Ik in ieder geval wel, het hele gezin is hier fan 🙂

Ga jij voortaan ook zelf je Turkse pizza’s maken? Laat het me vooral weten, bijvoorbeeld via Instagram. Dat vind ik echt heel leuk!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge