Groen eten,  Recepten

Recept: Pindahavermout met chocolade-ijs

Oeh la la! De zomer is echt in aantocht nu! Deze week weer temperaturen boven de 20 graden, maar gelukkig niet té heet. Perfect voor mij in ieder geval. Dit lekkere weer vraagt om zomers eten, zowel voor ontbijt en lunch als avondeten. Vandaag heb ik een ontbijtrecept voor je dat goed vult en megalekker is, namelijk pindahavermout met chocolade-ijs!

Sinds ik vegan ben, ontbijt ik eigenlijk elke dag met havermout. Ook toen ik zwanger was en zwangerschapsdiabetes had, at ik dit graag, want havermout zorgde ervoor dat mijn bloedsuikerspiegel enigszins stabiel bleef. En daarbij vult het bij mij ook erg goed, waardoor ik erop kan teren tot aan mijn lunch. Maar havermout is in principe warm, en dat is niet echt iets waar ik bij warme temperaturen zin in heb. Hoe los ik dat op? Door het te combineren met zelfgemaakt ijs: gezond, vullend én lekker!

Benodigdheden (1 grote kom):

  • 40 gr havermout
  • 200 ml plantaardige melk
  • 1 el pindakaas
  • snufje kaneel
  • 2 el pindakaas
  • scheutje plantaardige melk
  • 1-2 bevroren bananen in stukjes
  • nog een flinke scheut plantaardige melk
  • 2 el cacaopoeder

Bereiding:

Eerst maak je de havermout. Doe de havermout in een pannetje, samen met de plantaardige melk, 1 el pindakaas en een snuf kaneel. Breng langzaam aan de kook en laat een paar minuten pruttelen. Goed blijven roeren, totdat je havermout een pap is geworden. Zet apart.

Nu maak je de pindasaus. Leng 2 el pindakaas aan met een scheutje plantaardige melk, en roer goed door totdat het een sausje is geworden. Zet apart.

Als laatste het chocolade-ijs. Ik hoop dat je van te voren een paar bananen hebt ingevroren, want die moet je nu uit de vriezer halen. Doe ze in een krachtige keukenmachine, samen met een scheut plantaardige melk en de cacao. Zet de keukenmachine aan en mix. Het kan zijn dat je soms de machine even moet stopzetten om de bananen weer tussen de messen te duwen. Mix totdat er een romig chocolade-ijs is ontstaan.

Nu kun je de boel samenvoegen. Neem een grote kom, doe hierin de pindahavermout met chocolade-ijs, en schenk de pindasaus er overheen. Snel gaan eten nu, want het ijs smelt (al helemaal in combinatie met die warme havermout)!

Ga jij deze pindahavermout met chocolade-ijs maken? Laat het me weten door me te taggen via instagram of facebook, of op een andere manier natuurlijk, dat vind ik leuk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge