Groen eten,  Recepten

Recept: kruidnootjesijs

Hé jij! Even een extra blogje van mijn kant, omdat ik het gewoon niet kan laten. Ik heb namelijk vorige week zoiets lekkers gemaakt, dat ik gewoon heel graag wil dat jij ook nog de kans krijgt om het te maken. Aangezien het een toetje is dat perfect is voor pakjesavond, deel ik het vandaag met je, zodat je nog snel wat voorbereidingen kunt treffen om het morgenavond te serveren! Want wat is er op pakjesavond nu lekkerder als toetje dan kruidnootjesijs?

Ik had al een paar keer zelf vegan “nicecream” gemaakt, maar nog niet op deze manier. Denk aan de wind die waait door de bomen, de open haard die brandt, de zak met cadeautjes die staat te lonken. En dan dít toetje.

Benodigdheden:

  • 1 banaan
  • scheutje plantaardige melk
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • handje kruidnoten

Dit is het voor één persoon. Maar omdat je dit kruidnootjesijs waarschijnlijk met anderen gaat eten op pakjesavond, vermenigvuldig het naar wens 🙂

Bereiding:

Ik deel dit recept dus niet voor niets een dag van te voren. Nu heb je namelijk nog de tijd om een (over)rijpe banaan uit te zoeken, die in stukjes te snijden en in te vriezen. Dit moet zeker een paar uur van te voren, maar vandaag is dus nog beter.

Oké, nu op het moment zelf. Haal de banaan uit de vriezer en stop in de blender of keukenmachine. Voeg een scheutje plantaardige melk toe, de koek- en speculaaskruiden en wat kruidnoten. Zet de machine aan en mixen maar.

Waarschijnlijk lukt het niet in één keer. Stop de machine, duw de banaan weer tussen de messen en zet weer aan. Als de banaan bijna een smeuïge massa is geworden, voeg je de laatste kruidnoten toe. Zo zitten er nog wat stukjes in je ijs straks.

Goed, mix dus nog héél even en serveer snel. Garneer met nog wat bonus-kruidnoten en smullen maar!

Ga jij dit toetje maken? Laat het me weten, en plaats een fotootje op instagram of facebook waarin je me tagt!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge