Persoonlijk

Persoonlijke update: een stapje terug

Heey lieve lezer,

Ik wil even beginnen te zeggen dat ik het super leuk vind dat je naar groenestapjes.nl komt om te lezen hoe ik probeer groener, planeetvriendelijker, diervriendelijker en duurzamer te leven! Ik vind het ook super leuk om steeds weer een nieuwe blog te schrijven en te plaatsen, om actief bezig te zijn met Groene stapjes, en om mezelf te laten zien op social media (check even mijn facebook en instagram, daarop plaats ik elke dag wel iets!). Toch merk ik dat, nu ik hoogzwanger ben, het me allemaal een beetje te veel wordt en ik een stapje terug moet doen. Vandaar dit persoonlijke berichtje.

Nu ik sinds deze week met zwangerschapsverlof ben, merk ik pas dat ik de laatste tijd een beetje op mijn reserves heb geteerd. Ik moest en zou iets afmaken voor mijn onderzoek, en dat is me ook gelukt (JEEJ!), maar het heeft me wel wat gekost, lichamelijk en geestelijk. Nu ik ineens niet meer hoef te werken en wat rustiger aan kan doen, merk ik dat ik heel erg moe ben en de hele dag wel zou kunnen slapen. Ik heb geen energie meer om veel te ondernemen en bovendien geeft mijn lichaam ook op allerlei andere manieren aan dat ik een stapje terug moet doen. Geen groen stapje hoor ๐Ÿ™‚ Dat gelukkig niet! Maar ik moet echt mijn rust pakken, veel liggen, en vooral niet te veel willen doen.

En dat laatste is natuurlijk erg lastig! De nesteldrang is toegeslagen, maar ik kom er toch nauwelijks aan toe om hieraan toe te geven. Mijn lichaam zegt gewoon: “Stop. Eerst bijkomen. Eerst even lekker ziek worden (Fijn, bedankt… Dat was echt niet nodig geweest hoor…), veel slapen en vooral niet te veel doen. Even een stapje terug. Daarna zien we wel weer verder.” En braaf dat ik ben, probeer ik hiernaar te luisteren. Dat vind ik erg moeilijk, want ik wil heel graag allerlei dingetjes regelen voor dat kleine prulletje in mijn buik. Maar ik moet ook aan mezelf denken, want als ik aan mezelf voorbij ga, wordt de baby daar ook niet beter van. Niemand trouwens.

Nu ben ik al moeder, en mijn dochtertje van 17 maanden snapt natuurlijk niet dat mama wat rustiger aan moet doen. De zorg voor haar blijft dus veel energie kosten. Dat geeft niet, ze verdient niet anders dan mama’s aandacht, nu ik eindelijk zo veel tijd heb. En straks ben ik moeder van twee kindjes, en dat kost natuurlijk ook veel tijd en energie, zeker in het begin. Andere zaken schuiven daardoor iets naar de achtergrond. Zo ook Groene stapjes. Ik vind het heel jammer, want ik schrijf echt heel graag, maar ik houd het op deze manier niet vol. Daarom zal ik voorlopig niet meer 3x per week een nieuwe blog plaatsen, maar 2x per week, op dinsdag en zaterdag. Wel blijf ik actief op social media, dus volg me vooral daar (op facebook en instagram) om op de hoogte te blijven van mijn avonturen ^^

Ik hoop dat je mijn besluit begrijpt om een stapje terug te doen. Heb je verzoekjes, waarover je graag een blogje zou lezen? Het kan van alles zijn wat te maken heeft met veganisme, natuurlijk ouderschap en groen leven in het algemeen, maar ook voor meer persoonlijke blogjes is plaats. Laat het me weten bij de comments of stuur me een mailtje! Dat vind ik super leuk en daar haal ik veel inspiratie uit!

Voor nu ga ik weer met mijn beentjes omhoog en lekker zitten broeden als een kip op haar ei.

Liefs,

10 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge