Fijne momentjes,  Persoonlijk

Nieuwe rubriek: Fijne momentjes

Nieuwe rubriek: Fijne momentjes

Gelukkig nieuwjaar! Een nieuw jaar gaat gepaard met goede voornemens, en om maar meteen de daad bij het woord te voegen, zal ik proberen om in ieder geval één van mijn goede voornemens voor het jaar 2018 te laten slagen: dankbaar zijn. En waarom zou ik jou niet laten delen in deze fijne momentjes? Want positiviteit is goed voor ons allemaal!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

In mijn laatste blog van 2017 heb ik gesproken over mijn plannen voor het komende jaar. Als één van de laatste “voornemens” noemde ik dat ik dankbaarder wil worden voor de dingen die gebeuren in mijn leven. Ik wil mezelf geen pessimist noemen, maar ik ben stiekem toch snel geneigd het mooie te laten ondersneeuwen door het lelijke. Ik word hier zelf eigenlijk best wel moe van, en wil dus positiever in het leven staan.

Op andere blogs (o.a. die van Renmeisje) zie ik wel eens lijstjes voorbij komen met dingen waarvoor de schrijvers dankbaar zijn. En dit vind ik zo mooi dat ik dit ook wil gaan doen! Ik weet nog niet hoe vaak ik hierover een blogje zal gaan plaatsen, maar de nieuwe rubriek is wel geboren!

Vandaag begin ik er maar meteen mee. Ik kijk terug op het einde van het jaar 2017, een niet al te ingewikkelde periode om dankbaar te zijn. Laten we makkelijk beginnen.

Fijne momentjes van eind 2017

♥ mijn oudste dochter heeft de moed gevonden om zelfstandig te lopen, ik ben echt ont-zet-tend trots op haar!

♥ in december zijn we een weekje op vakantie geweest, heerlijk er even helemaal tussenuit met z’n viertjes

♥ ik ben in mijn eentje naar een evenement gegaan (zelf-overwinning!), namelijk VeggieWorld Winter Fair

♥ het huis kwam weer in kerststemming, met kerstboom, -stal en lichtjes

♥ ik heb heel veel fijne gesprekken gevoerd met manlief onder het genot van een glaasje wijn, terwijl onze dochtertjes lief lagen te slapen

♥ ik heb zelf een adventskrans gemaakt, en ben heel blij met het resultaat

♥ het heeft gesneeuwd, en daar werden we allemaal zo blij van

♥ ik kon weer schaamteloos kerstmuziek draaien, en meezingen

♥ we hadden sinds TIJDEN weer een datenight, helemaal samen met z’n tweetjes

♥ tijdens de feestdagen heb ik steeds vegan gegeten, omdat door alle koks (dankjewel mama!) rekening werd gehouden met mij

♥ we zijn overgestapt naar een duurzame bank, namelijk Triodos (no spon, just fan)

♥ mijn man liet op een heel originele manier merken dat hij van me houdt, op een heel onverwacht moment ook

♥ mijn jongste dochtertje lacht zo veel, en elke keer smelt ik opnieuw

♥ ik kan op dit moment mijn creatieve ei kwijt in mijn self care journal, naast natuurlijk het schrijven op Groene stapjes

♥ ons huis voelt na de Minimalism Game van november ruimer, omdat we opnieuw hebben ingericht en veel hebben weggedaan

♥ ik heb een fijne jaarwisseling kunnen vieren, door eerst gezellig te eten bij vrienden en daarna thuis in alle rust te kletsen terwijl mijn dochtertjes door te knallen heen sliepen

Zo, dat waren een hoop fijne momentjes! Sta jij wel eens bewust stil bij momenten waarvoor je dankbaar bent? Alleen al van het schrijven over deze fijne momentjes word ik happy en dankbaar, dus ik kan het je van harte aanbevelen! Wil je meer lezen over één van deze fijne momentjes? Laat het me dan weten!

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge