Groen eten,  Kidproof

Naar VegFest met het hele gezin!

Vorig weekend vond één van de grootste veganistische evenementen van het jaar plaats: VegFest. Op zaterdag 28 en zondag 29 oktober kon je naar het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht gaan, om kennis te maken met het veganisme. En wij waren van de partij!

Een hele onderneming

Ik had eigenlijk van te voren niet gedacht dat we er heen zouden gaan. Ik ben nog niet zo lang geleden bevallen van onze tweede dochter, en ik dacht dat we er nog niet aan toe zouden zijn om met het hele gezin op pad te gaan. Zo’n reis naar Utrecht, en dan rondbanjeren op een beurs. Nee, ik had het niet verwacht. Ik had ook het gevoel dat de beurs vooral draaide om lezingen over veganisme. Superinteressant, en ik had ze graag bijgewoond, maar met een dreumes leek me dat niet zo’n succes. En alleen op pad gaan, dat zag ik ook niet zitten. VegFest leek dus een no-go.

Maar toen besloot mijn man dat we tóch zouden gaan. Hij wist dat het mij een heel leuk evenement leek, ook om andere bloggers te ontmoeten, en daarom hakte hij de knoop door: we wagen het erop. We zien wel of het een succes wordt, anders zijn we snel genoeg weer weg.

Zo gezegd zo gedaan. Of tenminste… Bijna dan. Want op pad met twee kleine kindjes is een héle onderneming als je dat nog niet zo gewend bent. Goed, daar zal ik je niet mee vermoeien, want daarvoor lees je deze blog natuurlijk niet. Uiteindelijk hadden we alle spullen ingepakt, had niemand meer honger, en zat iedereen tevreden in de auto. Op naar Utrecht!

VegFest 2017

In de Jaarbeurs was de grote zaal waar alle kraampjes stonden heel erg leuk ingericht. We snuffelden overal even en proefden hier en daar van een lekkernij. Ook mijn oudste dochter smulde van de vegan broodjes bapao en taartjes. We keken en proefden bij een kookdemonstratie, we lieten ons informeren door verschillende initiatieven en mijn oudste dochter wandelde aan het handje van papa door de zaal. Ook mijn jongste dochter had het prima naar haar zin; zij heeft de hele middag bij mij in de draagdoek geslapen.

Uiteindelijk zijn we niet verder gekomen dan de grote zaal met kraampjes. Ik had eigenlijk nog wel naar een lezing toe gewild, maar dat lukte niet omdat mijn oudste dochter daar geen zin in had. Geeft niks, we hebben het heel erg naar ons zin gehad en hadden eigenlijk als gezinnetje niet meer nodig dan die grote zaal met veel andere mensen en lekker vegan eten. Het was zo fijn om te zien dat je niet de enige bent die vegan is. We zagen zelfs andere (jonge) gezinnen, dat voelde echt heel goed!

Fijne mensen en fijne producten

Het leukste van de hele middag vond ik toch wel de 3 andere bloggers en instagrammers die ik op VegFest heb mogen ontmoeten. Direct na aankomst mocht ik op het toilet al kennismaken met Afieke van Vegahippie, wat heel leuk was en ook een beetje gek, want het toilet is toch een ietwat vreemde ontmoetingsplaats. Aan het einde van de middag, toen ik mijn jongste aan het voeden was en we met de rest van het gezin genoten van onze sapjes, kwam Giulia van Renmeisje op ons afgestapt en hebben we met haar kennisgemaakt. En last but not least, vlak voordat we weer naar huis gingen, spotte Elcke van De Groene Zus ons. Zij had die ochtend op instagram aangeboden stekjes van de pilea uit te delen, en ze had er eentje bij zich voor ons. Leuk om ook haar te leren kennen. De pilea staat nu mooi te zijn op onze eettafel.

Als je naar een beurs gaat, vertrek je natuurlijk niet met lege handen. Dus wat was de uiteindelijke buit? Volgens mij viel het reuze mee; we hebben het heel bescheiden gehouden:

  • 2,5 taartje van Sharp Sharp
  • 2 bapaobroodjes van de Vegetarische Slager
  • 3 flesjes fruitsap
  • adventskalender met witte chocolade
  • lidmaatschap van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme
  • kookboekje ‘Veganistisch koken’
  • boek ‘Vlees is dood, lang leve groente’ van Robin Schaper
  • 2 broodjes shawarma van Vegan Chef Stef
  • pileastekje, gekregen van De Groene Zus

Het was een heel fijne middag en ik ben mijn man dankbaar dat hij besloot om toch naar VegFest te gaan. Het is heel erg meegevallen en we hebben het ontzettend naar ons zin gehad!

Was jij er ook? Jammer dat ik je niet heb gezien! Had je willen gaan? Volgend jaar weer een kans, wie weet zien we elkaar dan!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge