Mijn drijfveren,  Persoonlijk

Mijn drijfveren van februari

Welkom bij de tweede editie van “mijn drijfveren”! Vandaag deel ik met je wat mij motiveerde, inspireerde en op de been hield in februari. Heel anders dan de vorige keer, maar wat mij betreft zeker niet minder interessant! Ik ben benieuwd of ik jou er ook mee inspireer.

Geen smartphone

Begin februari stuurde mijn man mij een artikel door uit het AD. Nu lees ik het AD, of welke krant dan ook, normaal gesproken nooit, maar dit artikel vond ik wel reuze interessant. Het ging over 5 jongeren die geen smartphone hadden. En hoe ze hiermee “omgingen”. Want ja, een smartphone wordt natuurlijk tegenwoordig wel van je verwacht, dus het is best wel een handicap als je er geen hebt. En ik kan me eerlijk gezegd ook niet zo goed voorstellen hoe het voor mij zonder smartphone zou zijn. Google Maps staat regelmatig aan, WhatsApp check ik te vaak, en Instagram is onderdeel van Groene stapjes. Dit artikel zette me dus wel aan het denken.

De jongeren waren allemaal erg tevreden met hun leven zonder smartphone. Het was zo heerlijk rustig, vergeleken met het leven van anderen. Niet continu al die prikkels, niet direct iets kunnen opzoeken, gewoon in alle rust op de wc zitten. Tja… Dat lijkt me zeker niet verkeerd!

Zelf neem ik meestal een internetpauze als ik op vakantie ben. Dan heeft niemand me nodig, en anders kunnen ze me altijd bellen. Dan heb ik echt alle aandacht en tijd voor mijn man, mijn kindjes en mezelf. En wat heb ik dan inderdaad ineens zeeรซn van tijd over! Die tijd gaat in het dagelijks leven gewoon op aan mijn telefoon, hoe zonde is dat!

Toch ben ik blij met mijn smartphone, en zou ik niet zonder willen. Maar het artikel zette me zeker wel aan het denken wat betreft de hoeveelheid tijd die ik aan dat ding besteed. Dat zou toch beter moeten kunnen…

I have confidence

Ken je dat liedje, uit The Sound of Music? Nee? Schaam je! Hier even de link, kun je meteen even werken aan je culturele opvoeding ๐Ÿ˜‰

Nu de tekst van het liedje:

What will this day be like, I wonder
What will my future be, I wonder
It could be so exciting 
To be out in the world, to be free
My heart should be wildly rejoicing,
Oh what's the matter with me?

I've always longed for adventure,
To do the things I've never dared.
Now here I'm facing adventure, 
Then why am I so scared?

A captain with 7 children,
What's so fearsome about that?
Oh I must stop these doubts, 
All these worries
If I don't I just know I'll turn back!
I must dream of the things I am seeking.
I am seeking the courage I lack.

The courage to serve them with reliance,
Face my mistakes without defiance.
Show them I'm worthy
And while I show them
I'll show me!

So, let them bring on all their problems,
I'll do better than my best.
I have confidence
They'll put me to the test!
But I'll make them see
I have confidence in me.

Somehow I will impress them.
I will be firm, but kind.
And all those children,
Heaven bless them,
They will look up to me
And mind me!

With each step I am more certain,
Everything will turn out fine.
I have confidence,
The world can all be mine!
They'll have to agree
I have confidence in me.

I have confidence in sunshine,
I have confidence in rain.
I have confidence that spring will come again!
Besides, which you see
I have confidence in me.

Strength doesn't lie in numbers.
Strength doesn't lie in wealth,
Strength lies in nights of peaceful slumbers,
When you wake up, wake up! It's healthy!

All I trust I leave my heart to,
All I trust becomes my own!
I have confidence in confidence alone.
I have confidence in confidence alone!
Besides, which you see,
I have confidence in me!

Nou, wat een inleiding, denk je misschien. Maar dit liedje speelde een heel bijzondere rol in de afgelopen maand. Manlief was namelijk weer een poosje weg voor zijn werk, waardoor ik alleen thuis was (en nog steeds ben) met mijn dochtertjes. En dat blijft voor mij altijd een dingetje…

Ik zie daar elke keer verschrikkelijk tegenop, omdat ik bang ben dat ik dan geen tijd meer voor mezelf heb, naast hen, mijn werk en het huishouden. Dat ik mijn kalmte verlies, fouten maak of gewoon niet weet hoe ik met een situatie moet omgaan. Mijn man is mijn rots in de branding, en als hij weg is, dan ben ik even helemaal de weg kwijt.

Maar toen kwam dit liedje ineens. En kreeg ik weer vertrouwen in mezelf. Ik luister en zing het deze dagen regelmatig. Dat werkt voor mij echt. Gelukkig worden mijn meisjes ook blij als ze het liedje horen, en kunnen we samen dansen op de muziek. Dan ben ik de mama die ik wil zijn en is alles goed.

___

Wat waren jouw drijfveren van februari? Laat het me weten, zo kunnen we elkaar inspireren!

2 reacties

  • WEcotip

    Wat toevallig, we waren de voorbije maand over hetzelfde aan het reflecteren ๐Ÿ™‚ Ik heb namelijk geen smartphone! Schreef er net een stukje over ๐Ÿ™‚ Ik heb nog een robuuste gsm van 8 jaar oud, die ik minder dan eens per week hoef op te laden en die tegen een flinke stoot kan. Ik heb een aantal jaren erg getwijfeld om met de stroom mee te gaan en een smartphone aan te schaffen, maar uiteindelijk ben ik toch erg blij dat ik het nog steeds met mijn fossiele telefoon doe ๐Ÿ˜‰
    WEcotip onlangs geplaatst…Leven zonder smartphoneMy Profile

    • Marianne

      Wat grappig zeg! Ik vind het echt heel knap hoor, ben zelf toch erg gehecht aan mijn telefoon. Maar fijn dat jij het juist zo fijn vindt zรณnder!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge