Groen eten

Mama er op uit: naar VeggieWorld Winter Fair!

Het was lang geleden dat ik ergens in mijn eentje naartoe was gegaan, nu ik sinds september mama van twee kleine meisjes ben. Afgelopen zaterdag was het weer zover: ik ging in mijn eentje naar VeggieWorld Winter Fair in de Expo in Haarlemmermeer! Manlief bleef thuis met de meisjes, en mama ging even een dagje genieten van allerlei vegan lekkers en leuke mensen ontmoeten. Vandaag vertel ik je hoe mijn dag was!

Op naar Haarlemmermeer

VeggieWorld was niet mijn eerste veganistische event. In oktober waren we al met het hele gezin naar VegFest geweest in de Jaarbeurs in Utrecht. Superleuk was dat, dus dat wilde ik nog wel een keer! Nu werden er via verschillende blogs kaartjes weggegeven, dus ik besloot een kansje te wagen bij de winactie van Greenblush. En ja hoor! Ik won! Dus ik was vastbesloten naar deze kerstmarkt te gaan.

Zaterdagochtend reed ik vol zenuwen richting Haarlemmermeer. Ik vond het echt heel spannend om in mijn eentje naar zoiets toe te gaan, naar een event waar ik bijna niemand ken, hooguit via internet. Het ligt namelijk niet echt in mijn aard om zomaar op vreemden af te stappen en om even een praatje te maken. Smalltalk is niet mijn sterke kant, zullen we maar zeggen. Ik moest zelfs nog rechtsomkeert maken toen ik net de snelweg op was gereden, omdat ik me toen bedacht dat ik mijn borstkolf thuis had laten liggen… Ja, alleen weggaan als je borstvoeding geeft, kan niet zomaar. Moeder natuur geeft je niet even pauze, daar moet je rekening mee houden.

Bloggers en vloggers ontmoeten

Goed, borstkolf opgehaald, en daar ging ik! Kerstmuziek op vol volume en op naar Noord-Holland. Dat was een heel eind rijden vanuit Brabant. Eenmaal in de Expo was ik nog net op tijd om het laatste kwartiertje van de bloggers meet-up mee te krijgen, waar ik heel graag naartoe wilde. Dit was een soort lezing waarin bekende bloggers allerlei tips en tricks deelden met beginnende bloggers of mensen die een blog wilden beginnen. Dat was echt heel nuttig geweest voor mij, maar goed. Ik was erg laat, maar dat gaf niet. Ik zag namelijk toch nog een aantal grote en kleinere bloggers en vloggers, en het was heel leuk om hen in het echt te zien!

Toen de meet-up was afgelopen, was het tijd voor de kerstmarkt zelf. In de grote hal liep ik langs allemaal vegan kraampjes met lekkernijen, verzorgingsproducten, fashion-items en nog meer. Ik kocht een cappuccino met havermelk en struinde zo langs de kraampjes. Ik proefde hier en daar wat lekkers, en zocht ondertussen naar een bekend gezicht.

En bekende gezichten vond ik! Al snel kwam ik een klein groepje tegen dat bestond uit Afieke (Vegahippie), Sytse (Het groene broertje) en Eva (Eva in fruit paradise). Met hen ben ik verder over de markt gelopen. Het was ontzettend leuk om hen te leren kennen, en via hen heb ik ook weer anderen kunnen ontmoeten. Fijn!

Wat was de buit?

Na een paar uur was het voor mij alweer tijd om op huis aan te gaan. Maar ik ging zeker niet met lege handen! Wat heb ik die middag gesnoept en meegenomen voor thuis?

  • As I said, een cappuccino met havermelk
  • Een chocoladebroodje
  • Een wrap in Italiaanse stijl
  • Cinnamon rolls
  • Gevulde speculaas

Netjes toch? Veel meer lukte me ook niet in twee uur tijd 😉 Oh, en ik heb een superschattige vegan sleutelhanger gekocht. De wereld mag inmiddels wel zien dat ik op de veganistische tour ben.

Was jij ook op VeggieWorld Winter Fair? Of ben je wel eens naar een ander vegan event geweest? Misschien zien we elkaar de volgende keer!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge