Groen eten,  Inspiratie nodig?

Inspiratie nodig? Check deze vegan vloggers!

Heel eerlijk? In real life voel ik me best een beetje eenzaam op vegan gebied. Niemand in mijn omgeving deelt mijn mening over het eten van vlees en dierlijke producten. Online is dat gelukkig anders. Daar vind ik zeker wel wat mensen die er hetzelfde over denken en ik laat je vandaag graag kennismaken met een paar van mijn favoriete vloggers!

Om mij heen is niemand hetzelfde ingesteld qua levensstijl als ik. Mijn man wel enigszins, maar we zitten echt niet helemaal op één lijn en voeren vaak genoeg dialogen (laat ik het zeker geen verhitte discussies noemen!) over veganisme. Zeker als het gaat om veganistisch eten buitenshuis. Om toch het gevoel te krijgen dat ik niet helemaal de enige ben op de wereld die geen vlees, zuivel en ei op haar bord wil, volg ik een aantal vloggers op YouTube die gepassioneerd over veganisme kletsen. Na het kijken van hun video’s voel ik me altijd weer een beetje gesterkt in mijn keuze. Vandaag vertel ik je over 3 Engelstalige en 3 Nederlandstalige vloggers, die allemaal een geheel eigen stijl hebben.

Engelstalig:

Ellen Fisher

Laat ik maar meteen beginnen met de vrouw die mij het meest inspireert, zowel op vegan gebied als ook op de gebieden van natuurlijk ouderschap en groener leven: Ellen Fisher. Samen met haar man en twee zoontjes (van 5 en 2 jaar denk ik?) woont ze op Hawaï en momenteel is ze zwanger van haar derde kindje. Ze lieten jaren geleden alles op het vaste land achter om hun droom achterna te gaan en samen met de natuur te leven. Inmiddels is ze al meer dan 10 jaar vegan, en vertelt ze hierover op haar YouTube-kanaal.

Sarah Lemkus

Een andere vegan moeder is Sarah Lemkus. Zij woont met haar man en dochtertje (2 jaar) in Nieuw Zeeland en is een gepassioneerde christelijke vegan. Ook zij is op dit moment zwanger. Ze probeert minimalistisch te leven, wat ze praktiseert door ook veel te reizen. Dit zie je allemaal terug in haar vlogs.

Bonny Rebecca

Een compleet andere vibe krijg je bij Bonny Rebecca, een 25-jarige spring-in-het-veld die in Australië woont. Zij plaatst veel vlogs met eetdagboekjes, maar vertelt tussendoor ook heel open over haar persoonlijke worsteling met eten en huidproblemen. Ze is altijd héél erg vrolijk in haar vlogs, en dat maakt je als kijker automatisch blij.

Nederlandstalig:

The Vegan Student

Nina Leus, een blije student van 22 jaar die heel Europa doorreist op avontuurlijke trips, neemt je mee op haar vegan avontuur. Ze maakt heerlijke gerechten klaar en heeft ontzettend droge humor. Ze maakt niet heel regelmatig vlogs, maar als ze er dan één heeft, vind ik hem zeker de moeite waard om te bekijken!

Lisa Goes Vegan

Lisa Stel is een heel beroemde vegan in Nederland, onder andere door haar boek ‘Lisa Goes Vegan’. Ze blogt enthousiast en deelt op haar website veel recepten, maar daarnaast vlogt ze ook af en toe en laat ze in haar vlogs vooral veel eetdagboekjes zien. Meestal gaat ze ergens buiten de deur eten in het mooie Amsterdam, en krijgt ze jaloersmakende gerechten voorgeschoteld. Echt, woonde ik (wat vegan eten betreft) ook maar in Amsterdam…

VeganAnimal

Een iets minder groot kanaal, maar ook hartstikke leuk om eens te bezoeken, is het kanaal van VeganAnimal. Tom Zwarts en zijn vrouw Cilla-Voogd plaatsen bijna wekelijks een vlog waarin ze een bepaald topic bespreken. Meestal wordt het veganisme op een bepaalde manier belachelijk gemaakt, en geven zij daar dan antwoord op. Het zijn vlogs met veel humor maar ook met goede argumenten. Zeker wanneer je niet altijd even stevig in je schoenen staat wat betreft je vegan overtuiging, is dit kanaal echt de moeite waard om eens te bezoeken.

Kende jij deze vegan vloggers al? Of weet je nog andere leuke vloggers die ik zou kunnen volgen? Laat het me weten bij de comments! Let’s spread the vegan word 🙂

6 reacties

 • Janne

  Ik volg cam & nina, een heel schattig stel met net zo schattige filmpjes (Engelstalig).
  Caitlin Shoemaker maakt heel mooie receptvideo’s en vlogs. De recepten zijn heel origineel, maar ook maakbaar.
  Jinti Fell is inderdaad ook wel leuk, maar ik vind haar een beetje griezelig mager en haar leven staat wel erg ver van dat van mij af. Dan vind ik Caitlin leuker, omdat ze dus dingen doet en eet die ik ook kan.
  Bedankt voor de tips, ik ga eens naar de mensen kijken die jij noemt! ?

  • Marianne

   Leuk! Bedankt voor jouw tips! Ja, ik vind Jinti ook erg mager, maar vind haar kijk op het leven wel erg inspirerend ? Dus ik kijk wel om dat magere heen ? (flauw, moet kunnen ?)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge