Groen leven,  Groene kinderen,  Tips,  Zwangerschap

De groene nesteldrang slaat toe!

Het duurt niet lang meer voordat we ons tweede kindje mogen verwelkomen. Afgelopen week was mijn laatste werkweek voor mijn zwangerschapsverlof, en nu kan ik eindelijk gaan toegeven aan mijn nesteldrang! Deze nesteldrang probeer ik zo groen mogelijk vorm te geven. Waaruit bestaan mijn groene babyvoorbereidingen bij baby nummer 2?

Denkwerk

We zijn er heel lang mee bezig geweest, maar zijn het eindelijk sinds een paar weken eens over namen, voor zowel een jongetje als een meisje (want we weten niet wat het wordt). Bij ons eerste kindje leek dit een stuk gemakkelijker te gaan; nu heeft het zo veel meer moeite gekost! Maar goed, we zijn eruit en we zijn heel gelukkig met de keuzes die we hebben gemaakt!

Afgelopen week heb ik met mijn verloskundige mijn “bevalplan” besproken. De vorige keer hadden we ook zo’n plan gemaakt, maar omdat het plan er deze keer iets anders uitziet, wilde ik het toch graag doorspreken. Op een bevalplan zet je de belangrijkste wensen die je hebt omtrent je bevalling. In het kort komt het in mijn geval hierop neer: ik wil graag thuis bevallen op een baarkruk, ik wil borstvoeding geven dus het kindje direct bij mij op de borst, en ik wil de navelstreng laten uitkloppen. Mochten we toch naar het ziekenhuis moeten, dan neemt mijn man de uiteindelijke beslissingen (als ik hiertoe niet in staat ben), en er blijft altijd iemand van ons bij ons kindje. Misschien hele logische dingen allemaal, maar wij vonden het belangrijk dit zwart op wit te hebben staan en hier even goed over na te denken.

Babykleertjes uitzoeken

Dit is toch wel één van de leukste dingen om te doen! We hebben een speciaal pakje gekocht voor na de geboorte, zoals we ook bij ons eerste kindje hadden. Verder hebben we eigenlijk niets nieuws in huis gehaald, want alles wat we nog hebben is genderneutraal en dus sowieso geschikt. Alles is ook maar zo kort gedragen, dat het nog niet versleten is, en het is dus niet nodig om iets nieuws te kopen, lekker duurzaam. Maar gelukkig mag ik het nu wel weer allemaal opnieuw wassen (echt, babywas is de enige leuke was die er bestaat, hahaha), opvouwen, in mandjes stoppen en opbergen in de commode. We moeten de commode opnieuw inrichten, want daar komen de kleertjes in te liggen van onze beide kindjes. Oh, al dat kleine spul! Dan pas zie je hoe groot onze dochter eigenlijk al is!

Lijkt het je leuk om te zien hoe ik de commode uiteindelijk inricht voor twee kindjes? Laat het me hieronder weten!

Luiers, luiers, luiers

Voor onze dochter hebben we altijd wasbare luiers gebruikt, en die willen we nu ook voor ons tweede kindje gebruiken. Ze bevallen ons namelijk erg goed, wederom heerlijk duurzaam en goed voor het milieu. Dat betekent nu wel: extra luiers! Die heb ik al gekocht, en ik word zo blij van die leuke printjes! Ook hebben we een tweede zwemluier gekocht. Dan hebben beide kindjes straks een eigen wasbare zwemluier.

Vervoersissues

We denken er al een poosje over na. Twee kindjes onder de twee jaar, hoe ga je die vervoeren? In de auto wordt het geen probleem. We kunnen voor ons jongste kindje straks het autostoeltje gebruiken dat we voor ons oudste kindje ook hebben gebruikt. Maar daarbuiten?

We hebben geen ruimte voor een dubbele kinderwagen, dus we moeten iets anders verzinnen. Nu dachten we eerst aan een meerijplankje, maar dat past niet op de kinderwagen die we nu hebben… Daarom hebben we bedacht, in het kader van natuurlijk ouderschap, dat we een draagzak gaan aanschaffen, waarin we zowel ons jongste als ons oudste kindje kunnen dragen (niet tegelijkertijd hoor). We hebben al een draagdoek, en hele goede ervaringen met dragen, en nu willen we daarnaast dus ook een draagzak. We kunnen dan onze jongste in de wagenbak meenemen en de oudste op onze rug dragen, of onze oudste in de wandelwagen meenemen en de jongste op onze buik dragen. Ben benieuwd of dat wat wordt!

Heb jij hier ervaring mee? Of heb je een tip voor een ergonomische draagzak, voor zowel kleintjes als grotere kindjes? Let me know bij de comments!

Thuisbevalling

Zoals ik al schreef, wil ik graag thuis bevallen. Hiervoor en voor de kraamtijd moet er ook een en ander voorbereid worden in ons huisje. Hoewel ik liever niet op bed beval, moeten we toch een bed op klossen in onze huiskamer plaatsen, omdat het bed in onze slaapkamer niet op klossen kan. Het bed moet nog even geleend worden, en de klossen en andere “bevalbenodigdheden” moeten ook nog in huis komen.

Creatieve uitspattingen

Naast deze praktische nesteldrang, wil ik ook nog een paar andere dingetjes doen. Ik ben een creatieve meid en vind het leuk om lekker te fröbelen. Ik ben daarom bezig een geboortetegel te borduren voor ons kindje, en ik wil ook mutsjes borduren met de roepnamen die we hebben gekozen. Als ik dan nog tijd over heb (vast niet, maar goed…), wil ik ook graag nog iets maken om voor het raam te hangen, zodat men straks in de straat kan zien dat hier een kindje is geboren. Maar of dat allemaal gaat lukken, betwijfel ik…

Zoals je ziet, heb ik nog een hoop te doen en gaat dit me allemaal nog veel tijd kosten. Ik heb wel nu verlof, maar heb ook een klein dreumesmeisje om voor te zorgen en moet mijn rust pakken, in verband met ernstige bekkenklachten. We zullen dus wel zien hoe ver ik uiteindelijk kom in mijn nesteldrang. Gelukkig kan mijn man ook een aantal taken overnemen, en ach, als het allemaal niet op tijd lukt, redden we het uiteindelijk ook wel.

Heb jij nog tips voor mijn nesteldrang? Zijn er dingen die ik ben vergeten? Wil je graag weten hoe onze commode er straks uitziet of heb je nog een goede tip voor een draagzak? Laat het me vooral weten!

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge