Persoonlijk

Genomineerd voor de Liebster Award!

Zo leuk, ik ben genomineerd voor de Liebster Award! Al een tijdje terug door Kim van moeder-liefde, en deze week ook door Ilse van theveganlifestyle. Wat een eer 🙂 Het is nu niet zo dat je ergens op mij kunt gaan stemmen ofzo hoor, dat niet. Eigenlijk is de Liebster Award een manier om nieuwe blogs te leren kennen, omdat je door iemand wordt genomineerd en vervolgens zelf ook weer een aantal blogs nomineert. Een superleuk initiatief, dus ik doe graag mee!

De vragen…

1. Waarom ben je begonnen met bloggen?

Toen ik net veganist was geworden, wilde ik dit niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn kindjes, van wie toen nog één in mijn buik. Ik kon echter niet gemakkelijk vinden hoe ik dit op een gezonde manier kon aanpakken, dus moest ik hier zelf veel onderzoek naar doen. Geen probleem, maar ik dacht toen wel: waarom zou ik de informatie niet delen die ik hierover vind?

2. Wat is je doelgroep en wat voeg je toe aan blog-land?

Mijn specifieke doelgroep bestaat denk ik uit mensen die allereerst geïnteresseerd zijn in groener leven. Op welke manier dan ook. Ik probeer dit groene leven op allerlei terreinen door te trekken, en daarmee trek ik ouders van jonge kinderen, flexitariërs en jonge volwassenen het meest aan. Ik probeer van toegevoegde waarde te zijn door te laten zien dat je ook als jonge ouders best wat bewuster met jezelf, je omgeving en je kinderen kunt omgaan, en dat je hiermee een groot verschil kunt maken.

3. Word je in ‘het echt’ (dagelijks leven) wel eens geconfronteerd met wat je geschreven hebt?

Bijna nooit, en sowieso niet op een vervelende manier.

4. Hoe deel je je tijd in? Wanneer schrijf je voor je blogs?

Ik werk vier dagen in de week, heb een huishouden, een man en twee kleine kinderen voor wie ik bijna permanent moet zorgen, dus heel veel vrije tijd heb ik niet over. Ik blog meestal als de kindjes liggen te slapen en ik vrij ben. Dit is óf tijdens hun middagdutjes (als die samenvallen dan), óf ’s avonds.

5. Wat vind je leuk aan bloggen?

Ik vind het leuk om te delen wat mij inspireert, om mijn gedachten op digitaal papier te zetten en deze met de wereld te delen. Als mensen die dan lezen en herkennen en hierop reageren, word ik echt heel blij. Of als ik anderen een idee heb gegeven hoe ze iets kunnen aanpakken, ook dan is mijn missie geslaagd.

6. Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt bereikt met bloggen?

De mensen die ik nu online heb leren kennen. Het is leuk om anderen te volgen, maar vooral ook om iets terug te zeggen en zo interactie te krijgen.

7. Wat is je droom?

Ik hoop ooit meer tijd in Groene stapjes te kunnen steken en vaker in de week een artikel te plaatsen. En dat er dan een mooie afwisseling komt tussen vegan recepten en research, natuurlijk ouderschap en groener leven. Ik droom ervan dat door deze afwisseling mijn blog blijft groeien en dat ik er veel verschillende mensen mee mag aantrekken en mag inspireren ook groene stapjes te zetten.

8. Als je één ding in de wereld zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?

Laat ik het zo zeggen: ik denk eigenlijk dat iedereen altijd minstens één ding in de wereld verandert. Ik verander de wereld een beetje door mijn kinderen liefdevol op te voeden en door bewust en veganistisch te leven. Met mijn blog probeer ik dat te verspreiden.

9. Wat is jouw favoriete blog over veganisme of duurzaamheid?

Eén favoriet kan ik niet noemen, daarvoor volg ik te veel blogs. Maar ik lees wel heel graag bijvoorbeeld de blogs van Linda van Zaailingen. Zij doet heel uitgebreid onderzoek voordat ze iets plaatst, maar als ze dan iets plaats, is het wel héél uitgebreid en betrouwbaar. Hetzelfde geldt voor Brenda van Vegan Monkey. En ik lees altijd graag de blogs van Iris van Ikbenirisniet. Haar manier van schrijven tovert altijd een lach op mijn gezicht.

10. Wat doe je naast het bloggen?

Op dit moment ben ik halverwege mijn promotie-onderzoek, waaraan ik vier dagen per week besteed. Daarnaast ben ik mama van twee kleine meisjes en breng ik dus veel tijd met hen door. Als we er tijd voor hebben, ben ik graag samen met mijn man, maar ik vind het ook heerlijk om alleen te zijn met een kopje thee, een groot stuk chocola en een goed boek of handwerk (borduren of haken).

11. Welk boek raad je iedereen aan om te lezen?

Laat ik eens een boek noemen dat niets met groen te maken heeft (of eigenlijk 2×3 boeken…): De Century-trilogie en de Kingsbridge Series van Ken Follett. Follett is één van mijn favoriete schrijvers; hij is zó goed. Zijn historische romans zijn echt fantastisch mooi, spannend en leerzaam.

Ik nomineer voor de Liebster Award…

Nu is het mijn beurt om een paar blogs in het zonnetje te zetten. Ik nomineer Linda van Zaailingen, Amke van Groen is het nieuwe zwart, Larissa en Marloes van Daily Struggles, Tessa van Awkward Duckling en Sanne van Simply Vegan.

Van jullie wil ik graag weten:

 1. Wanneer ging jij je bezig houden met groener leven?
 2. Heb je huisdieren?
 3. Hoe kwam je erbij om te gaan bloggen?
 4. Wat is je favoriete seizoen?
 5. Wat doe je voor werk?
 6. Hoe reageert men in je privésfeer op je blog?
 7. Wat was als kind je grootste hobby?
 8. Waarover zou je een boek kunnen schrijven?
 9. Hoe zou je hebben geheten als je een jongen was geweest?
 10. Hoe ziet je ideale vakantie eruit?
 11. Wat is je lievelingsrecept?

Ten slotte nog de regels die verbonden zijn aan de Liebster Award:

 • Bedank de persoon die jou heeft genomineerd;
 • Post een link naar zijn of haar blog;
 • Zet een foto van de award op je blog;
 • Beantwoord de vragen van de persoon die jou heeft genomineerd;
 • Nomineer 5 tot 11 blogs;
 • Bedenk 11 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert;
 • Informeer de bloggers die je zelf hebt genomineerd en bezorg hen de link van je eigen blogpost;
 • Kopieer deze regels in je eigen blogpost.

4 reacties

 • Linda - Zaailingen

  Wat lief, Marianne! Echt een eer om tot je favoriete blogs te mogen behoren <3

  Ik hoop dat je het niet heel flauw vind dat ik geen blog ga wijden aan het voortzetten van deze traditie. Ik vind het niet echt bij mijn blog passen, maar geef andere bloggers alsnog met liefde een podium door middel van links in blogs of door het delen van hun posts op mijn facebookpagina.

  Jouw vragen kan ik natuurlijk gewoon alsnog hier beantwoorden!

  Wanneer ging jij je bezig houden met groener leven? Afval scheiden en andere kleinere dingen vond ik altijd al wel logisch, maar eind 2015 werd het pas bewuster en concreter. Toen dwong ik mezelf om eens écht na te gaan denken over wat ik wil in het leven, ook voor als er eens een einde zou komen aan al mijn tijdelijke contracten. Het was geen verrassing dat duurzaamheid, klimaat en milieu hoog scoorden. Hoewel dit ook al een rol speelt in mijn werk, wilde ik hier ook in mijn privéleven eens echt mee aan de slag. Wat kan ík doen? Begin 2016 ben ik begonnen met het delen van mijn bevindingen en het wordt nog elke dag leuker!

  Heb je huisdieren? Afgelopen najaar hadden we Bob, de huisspin. Sinds hij verdwenen is, zeggen we dat hij de wereld aan het ontdekken is. (Ik ben allergisch voor alles met haren en ik reisde altijd te veel. We hebben wel een heel leger aan planten.)

  Hoe kwam je erbij om te gaan bloggen? Bij het uitzoeken van van alles over duurzaamheid kwam ik erachter dat niet alles even duidelijk of vindbaar was. Ik ging dingen op een rijtje zetten en kon het dus net zo goed opschrijven en delen, zodat anderen daar ook hun voordeel mee kunnen doen. Gouden zet, want daardoor ontdekte ik veel andere bloggers die met vergelijkbare dingen bezig zijn, waarvan ik veel kon leren en door wie ik nog meer gemotiveerd raakte.

  Wat is je favoriete seizoen? Eigenlijk is de afwisseling van de seizoenen het mooist. Die zonnige dagen in het voorjaar zijn extra fantastisch als het een tijd zo koud en donker is geweest. Altijd lente is ook maar saai. Hoewel, die winter mag best iets minder donker, de zomer wat minder heet en de herfst wat minder nat 😉

  Wat doe je voor werk? Ik ben onderzoeksassistent in onderzoek naar klimaatverandering in het verleden. We onderzoeken allerlei fossiele algjes, moleculen en de chemische samenstelling van sedimenten van de zeebodem om te kijken hoe de oceanen en het leven daarin miljoenen jaren geleden reageerde op onder andere temperatuurschommelingen en veranderingen in oceaanstromingen. Voor het analyseren van de algjes schiet ik met lasers, haha.

  Hoe reageert men in je privésfeer op je blog? Heel leuk! Mensen komen me ineens vertellen over wat ze zelf allemaal doen en dat is vaak veel meer dan ik van ze wist. Ook vragen ze regelmatig om tips of advies. Ik vind het erg leuk om te merken dat veel mensen (in mijn bubbel) zich bezig houden met duurzaamheid.

  Wat was als kind je grootste hobby? Ik was graag creatief bezig: tekenen, knutselen, kleien, dat soort dingen. Ook gingen we veel skaten en zat ik op ballet.

  Waarover zou je een boek kunnen schrijven? Als ik nu een boek zou moeten schrijven, zou dat een informatief boek worden over duurzaamheid. Ik heb de laatste jaren zoveel kennis op gedaan dat ik daar wel wat van zou moeten kunnen maken. Soms zie ik mijn blog ook wel als een soort boek. Als je het zou uitprinten en bundelen, is het inmiddels al best een heel pakket, denk ik.

  Hoe zou je hebben geheten als je een jongen was geweest? Robin! Dat is vooral grappig omdat mijn beste vriendinnetje van de basisschool zo heet (en een paar jongetjes uit de buurt ook). Ik vind het wel een leuke naam, voor jongens én meisjes.

  Hoe ziet je ideale vakantie eruit? Haha, nou nu niet meer met het vliegtuig dus! Ik hou van actieve vakanties met veel snorkelen, wandelen en kayaken. Daarbij zie ik het liefst toffe landschappen met vulkanen, gletsjers, jungle, koraalriffen enzo. Ik ben geen groot fan van kamperen en weiger op fietsvakantie gaan, haha.

  Wat is je lievelingsrecept? Ik kook niet vaak met een recept en gooi liever gewoon dingen in de pan. Curry, pasta (lasagne!) en mexicaanse schotels zijn favoriet en lukken altijd wel. Recepten die ik wel met liefde opvolg zijn de one-pot-gnocchi van Iris en mijn moeders appeltaart.
  Linda – Zaailingen onlangs geplaatst…Noo poo voor beginners (deel 4): soorten poo en no pooMy Profile

  • Marianne

   Dankjewel voor je antwoorden ? Je bent natuurlijk niet verplicht om de boel over te nemen op je blog, daarom vind ik het extra leuk dat je toch hier de vragen hebt beantwoord!

 • Marloes

  Superleuk dat je ons genomineerd hebt! ❤️ En echt een goed initiatief, ik ken eigenlijk maar 1 blog van degene die je nog meer genomineerd hebt. Ik ga daar zeker een kijkje nemen. Sowieso vind ik dit soort persoonlijke blogs en get to know me’s altijd goed. Ik vind het leuk om degene achter de blog te leren kennen!
  Marloes onlangs geplaatst…Begonnen met motorrijlessen!My Profile

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge