Gezinsleven,  Groene kinderen,  Persoonlijk,  Zwangerschap

Geboren! Onze tweede dochter!

Vorige week was het eindelijk zo ver! Na 9 maanden wachten mochten we ons tweede kindje ontmoeten! Vandaag deel ik met je hoe ik mijn zwangerschap zo natuurlijk, vegan en groen heb beleefd, en natuurlijk vertel ik je ook nog iets over de geboorte van onze tweede dochter.

Natuurlijke zwangerschap

Op Groene stapjes heb je de laatste tijd veel kunnen lezen over mijn zwangerschap. Ik wilde mijn zwangerschap zo natuurlijk mogelijk laten verlopen, en in deze poging heb ik jou als lezer geprobeerd mee te nemen. Zo heb je kunnen lezen over hoe ik omga met zwangerschapsdiabetes, en hoe ik er alles aan wilde doen om buiten het medische circuit te blijven. Uiteindelijk is me dit gelukt, en mocht ik onder een streng dieet terug naar mijn verloskundige. Ik hoefde niet in het ziekenhuis onder controle te blijven van de gynaecoloog en hoefde ook niet ingeleid te worden met 38 weken, maar mocht wachten tot ons kindje er zelf aan toe was om geboren te worden. Dit was het geval met 39 weken en 6 dagen.

Ook heb je kunnen lezen over onze keuze om tijdens de zwangerschap niet te willen weten of we een zoon of dochter zouden krijgen. Oh. wat was het toch spannend! En wat verlangde ik ernaar te weten of een jongetje of een meisje ons gezin zou komen verrijken! Maar ons wachten werd echt beloond. Direct toen ons kindje geboren werd, zag mijn man dat het een meisje was, en het moment dat hij dat uitsprak was onbetaalbaar. Ik moest het zelf nog wel even checken hoor, voor de zekerheid hahaha, maar ik ben zo blij dat we het op deze manier hebben gedaan!

Veganistische zwangerschap

Tijdens mijn zwangerschap besloot ik om veganist te worden. Extra spannend natuurlijk, want ik moest niet alleen goed voor mijn eigen lichaam blijven zorgen, maar ook voor het ongeboren kindje in mijn buik. Om vooroordelen over een vegan zwangerschap weg te nemen, heb je ook kunnen lezen hoe ik dit heb aangepakt. En ik kan je zeggen, ons dochtertje is kerngezond ter wereld gekomen! Daarvoor ben ik natuurlijk heel erg dankbaar, en het is voor mij een bevestiging dat veganisme, mits je je erin verdiept, een gezonde levensstijl is, geschikt voor alle levensfasen.

Groene zwangerschap

Ook op het groene vlak heb ik zo bewust mogelijk mijn zwangerschap beleefd. Zo was ik kieskeurig in mijn garderobe en hield ik die bewust behoorlijk klein, wat je hebt kunnen lezen en zien in het blogje over mijn capsule wardrobe. Uiteindelijk ben ik niets tekort gekomen en heb ik nooit het gevoel gehad dat ik een bepaald kledingstuk miste. Zowel de hete zomerdagen als de overgang naar de herfst waren goed op te vangen met de kleding die ik had. Echt, zo veel heb je niet nodig!

Ook heb ik je meegenomen in mijn nesteldrangperikelen. Die laatste weken van mijn zwangerschap sloeg de nesteldrang aardig toe, maar die wilde ik natuurlijk wel zo groen mogelijk vormgeven. Mijn gedachtes en onzekerheden heb ik hierover met je gedeeld, en ook heb ik je tips gegeven voor het geval jij zo ver bent en een baby-uitzet wilt gaan samenstellen. Tot nu toe mis ik nog niets en ben ik blij met de bewuste keuzes die we hebben gemaakt. De kraamzorg moet wel wennen aan sommige dingen, vooral aan de wasbare luiers, maar de vragen die ze er dan over stelt, maken mij juist weer extra blij met de keuze die ik hierin heb gemaakt.

Geboren!

Vorige week verscheen er nog een laatste zwangerschapsblogje over de verwachtingen die ik had bij het hebben van twee kindjes, en hen opvoeden en verzorgen volgens de principes van natuurlijk ouderschap. Nu mag ik gaan ervaren wat er van deze verwachtingen zal uitkomen en wat er totaal anders zal zijn, want heel snel na het verschijnen van dit bericht werd ons tweede kindje daadwerkelijk geboren. Geheel naar de wil van moeder natuur heeft onze tweede dochter haar entree in deze wereld gemaakt op haar eigen moment, en ik ben thuis van haar bevallen. Over de bevalling kan ik later nog een blogje schrijven, maar ik kan op dit moment alvast zeggen dat het kort maar krachtig was. Binnen een uur was ze geboren, met een gewicht van ruim 8,5 pond. Een wolk van een baby dus, en kerngezond!

Wij zijn zielsgelukkige en trotse ouders, en ook grote zus vindt het allemaal erg interessant en is dol op haar kleine zusje. Ik ga nu weer verder genieten en stap weer op mijn grote roze wolk om verder te zweven, en spreek jou later weer, lieve lezer <3

26 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge