Fijne momentjes,  Persoonlijk

Fijne momentjes van november

De dagen worden korter en donkerder, het regent meer en het wordt koud. Allemaal dingen waar je niet direct vrolijk van wordt. Hoewel de keerzijde wel heerlijk is natuurlijk: kaarsjes aan en warme chocolademelk drinken. Mmm. Hoe dan ook, ik heb genoeg fijne momentjes van november beleefd om dankbaar voor te zijn, dus kijk gezellig mee.

Fijne momentjes van november

♥ Mijn jongste meisje is gaan lopen. Zelf, zonder hulp van kar of stoel. Of wat dan ook. Ongelofelijk vind ik dat, ze wordt opeens zó groot! Het meest bizarre vind ik nog dat ze 7 maanden eerder is dan haar grote zus. Ik was er nog totaal niet aan toe en zag het niet aankomen, maar daar ging ze ineens, apetrots!

♥ Ik heb weer een nieuwe blog geschreven voor GRN United, en die is erg goed ontvangen. Lees hier: 6x wasbaar voor mama’s (en papa’s!). Er staat meer op dan de standaard wasbare luiers, dus ik zou hem zeker even lezen.

♥ Een nichtje dat vegetariër is en ook graag plantaardig eet, kwam bij ons langs om eens wat nieuws te proeven en te ontdekken wat ik zoal klaarmaak voor mijn gezin. We aten heerlijk gevulde zoete aardappels, luxe maar zo makkelijk 🙂

♥ Ik was gevraagd om op een hogeschool een praatje te komen houden over genderneutraal speelgoed. Wat voelde ik me vereerd! Het was een heel gezellige middag waar ik een hoop studenten heb kunnen inspireren en helpen met hun project, en er komt zelfs nog een vervolg.

♥ Als promovenda heb ik geen agenda vol met afspraken omdat mijn werk vooral uit lezen bestaat, maar voor mijn collega’s is dat anders. Extra leuk dus als ze ineens een gaatje in hun agenda hebben om gezellig even thee te drinken.

♥ En nog leuker als papa op zijn papadag spontaan besluit langs te komen met onze kindjes. Zo ziet mama’s werkplek er dus uit!

♥ Op een regenachtige middag heb ik samen met mijn oudste dochtertje vogelvoer gemaakt. Leuk joh, wc-rolletjes insmeren met pindakaas! Een blogje hierover volgt later.

♥ Het was weer tijd om naar het consultatiebureau te gaan. Voor het eerst in onze nieuwe woonplaats, en dat is toch een beetje spannend. Hoe zou het hier zijn? Gelukkig ging alles goed, en het was weer fijn om te horen dat mijn kleinste meisje het zo goed doet.

♥ Ik hield een weekje vakantie met mijn lief. Gewoon thuis, heerlijk van ons gezinnetje en ons nieuwe huis genieten.

♥ Het is bij ons een beetje traditie om elke vakantie een nieuw spel te kopen. Ticket to Ride deze keer, wat een leuk spel is dat! En totaal niet moeilijk, voor de verandering 🙂

♥ Het hele Sinterklaasgebeuren was een fijn momentje. Of eigenlijk waren het heel veel fijne momentjes. De intocht kijken op tv, kruidnootjes eten, schoentjes zetten en liedjes zingen. Ik vind het mooi om te zien hoe alle festiviteiten meer werkelijkheid worden voor mijn kindjes. Benieuwd hoe wij Sinterklaas met kleine kinderen vieren? Lees dan even mijn blogje van vorig jaar.

♥ We gingen een dagje naar de Winter Efteling als cadeautje voor mijn moeders verjaardag. Het was haar eerste keer als oma, en het was een heerlijke dag!

♥ Ook gingen we nog gezellig eten bij studiekennissen. Ik vond het zo lief dat ze speciaal voor mij plantaardig hadden gekookt, dat maakt mij heel dankbaar. De meisjes vonden het er ook leuk, dus dat maakte de avond helemaal super.

♥ Ik was in november twee keer een nachtje alleen met mijn meisjes thuis. Ik blijf dat spannend vinden sinds mijn burn-out, maar het is goed gegaan en dat maakt me achteraf best trots 🙂

♥ Ik heb afgelopen maand zowaar een paar goede werkdagen gehad, waarop ik tevreden was over de hoeveelheid werk die ik heb verzet. Het gebeurt nog niet vaak, maar af en toe zit er een dag tussen dat het wat makkelijker lijkt te gaan. Dat is echt heel fijn.

Zo, dat waren weer een hoop fijne momentjes van november, momentjes waarvan ik echt heb genoten en waarvoor ik heel dankbaar ben. Kijk jij wel eens terug op fijne momenten van de afgelopen tijd?

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge