Fijne momentjes,  Persoonlijk

Fijne momentjes van juli

En weer een maand voorbij. Deze maand is wat mij betreft niet voorbij gevlogen. De aanhoudende hitte liet de dagen lang duren, wat ik maar akelig vond. Maar de maand duurde vooral lang omdat we aftelden totdat we de sleutel van ons nieuwe huis zouden krijgen. Nu is de maand toch echt afgelopen, en er zijn een heleboel fijne momentjes geweest! Lees je gezellig mee?

Fijne momentjes van juli

♥ Het is zeldzaam, maar het gebeurde een paar avonden deze maand: allemaal lege bordjes met het avondeten. Tevreden baby, tevreden peuter, blije papa en mama. Die lege bordjes vind ik zalig om te zien, want dat betekent dat de buikjes goed gevuld zijn!

♥ We besteden onze verhuizing uit, en hadden hierover een gesprek met het verhuisbedrijf. Zo geruststellend, echt fijn hoe ons zorgen uit handen worden genomen en alles goed geregeld wordt.

♥ Mijn dochter heeft een nieuwe favoriete vrucht: frambozen. En die kaapt ze dan ook ondeugend voor mijn neus weg.

♥ Hoewel er misschien niet zo goed gegeten wordt als we het doen, is het wel errug gezellig: picknicken in de speeltuin. Mét frambozen uiteraard!

♥ Tussen de hete dagen door kwam er ook ineens een íets frissere dag. Dat was pas fijn…

♥ Ik heb voor het eerst zelf schoenen gemaakt, iets wat ik nooit had verwacht te kunnen. Maar mijn barefoot sandalen zijn een feit, en het zijn de fijnste schoenen die ik ooit heb gehad!

♥ Ik heb een webshop geplunderd met hele fijne zero waste en vegan verzorgingsproducten. Wil je weten wat ik allemaal heb gekocht en hoe de producten bevallen? Let me know, dan schrijf ik er een blogje over 🙂

♥ Als tipje van de sluier noem ik één van mijn aanwinsten: een ei. Wat, als vegan?! Ja, het enige ei dat ik nog gebruik, stop ik in de wasmachine: EcoEgg! Mijn was komt er heerlijk ruikend en brandschoon uit, aanradertje!

♥ Mijn jongste meisje ontwikkelt zich echt als een speer. Haar nieuwste hobby is staan. Altijd en overal.

♥ Mijn oudste dochter heeft trouwens ook een nieuwe hobby: brood(jes) smeren. Dus ik tref haar keukentje nu regelmatig zo aan. Smelt!

♥ Mijn oudste dochter was gevallen en bleef daarna overgeven, dus ze moest ’s avonds met papa naar het ziekenhuis en daar een nachtje blijven slapen ter observatie. Wat was dat een nare nacht! Toen ze de volgende ochtend werd ontslagen, was ik zo opgelucht!

♥ Ik was jarig en heb een hele leuke dag gehad. Allemaal visite in ons kleine huisje (voor de laatste keer!), zo gezellig!

♥ Mijn dochtertjes hadden op de opvang zelf verjaardagscadeautjes gemaakt. Ze hadden kleurplaten geverfd, wat een prachtschilderijtjes 🙂

♥ Bij een verjaardag hoort taart. En de vegan bounty taart en bramen-bessentaart die ik had gemaakt, vielen ontzettend in de smaak 🙂

♥ En bij een verjaardag horen cadeautjes. Ik heb een paar schitterende duurzame cadeautjes gekregen, namelijk een Greenbook (een uitwisbaar notitieboek) met toebehoren, Foodhuggers (siliconen kapjes voor over aangesneden etenswaren), RVS rietjes (tegen wegwerprietjes in de horeca) en een bibliotheekabonnement. Zo blij mee!

♥ Mijn oudste meisje kletst honderduit. En tegenwoordig noemt ze me regelmatig “mammie”, hoe lief is dat!

♥ Ik heb een paar mooie tweedehands kledingstukken gescoord. Een shirtje van Sara, via de #sharechain van de slowfashionsummer op Instagram, een korte broek en een rokje. Toch wel handig met dit warme weer.

♥ Ik hing de creabea uit en heb een naambord gemaakt voor ons nieuwe huis. Zo leuk dat de verhuizing steeds dichterbij komt!

♥ Op hete zomeravonden heb ik geen zin om te koken. Daarom hebben we een aantal avonden heerlijke gazpacho gegeten, en die was een groot succes. Hij wordt namelijk ook door mijn dochters met veel smaak gegeten!

♥ De zomer vraagt erom: spelen in de speeltuin. We hebben een aantal keer de speeltuin in onze nieuwe stad en wijk onveilig gemaakt, en mijn dochter is fan 🙂

♥ Mijn jongste die niet alleen gaat staan (begin van de maand), maar nu zelfs begint stapjes te zetten! Stop de tijd, waar is mijn baby?! (Oh, en check die wasbare luierbillen… Hoe heerlijk zijn die?!)

♥ Een date-night thuis met mijn lief. Samen een mooie film gekeken, soms kun je mij niet blijer maken…

♥ Perfecte avocado’s. Do I need to say more?

♥ Als afsluiter van de maand mochten we dan eindelijk de sleutels van ons nieuwe huis ontvangen. Wat een bijzondere dag was dat!

Zo, dat waren ze weer voor deze maand! Mijn fijne momentjes van juli. Heb jij ook een fijne maand gehad? Laat het me weten, dan geniet ik even mee.

7 reacties

 • Liesbert van Ewijck-Kuipers

  Hallo Marianne ik heb je nog nooit ontmoet maar vind het erg leuk zo op de hoogte te worden gehouden van het reilen en zeilen van jullie familietje!
  Ook dat jullie geen vlees eieren en vis eten vind ik interessant! Het lijkt me heel moeilijk zo een maaltijd op tafel te zetten. Ik vind het reuze gezellig zo op de hoogte te blijven van iedereen! Groetjes en dikke kus voor iedereen! XXxx Lies

  • Marianne

   Heey Lies! Dankjewel voor je lieve reactie! Ik vind het heel leuk dat je me volgt, en ik vind het leuk om je te inspireren misschien toch vaker zonder dierlijke producten te koken en eten. In het begin vond ik het ook lastig, want het is een hele omschakeling. Maar je leert als het ware gewoon een nieuwe keuken kennen, waarbij je veel peulvruchten eet en veel meer groenten en fruit! Ik voel me er heel goed bij en zou niet anders meer willen ? Hopelijk zien we elkaar een keertje in het echt, dat lijkt me leuk!

 • Melanie

  Werkt dat was-ei bij jou goed? Wat fijn! Ik heb ‘m ook maar de was wordt er echt niet lekker fris van. En de mineralen waren nog lang niet op. Dus ik gebruik ‘m nu maar sporadisch. Ik had er al wel meer goede verhalen over gehoord maar mij valt het dus tegen. Gebruik nu weer ‘gewoon’ bio wasmiddel.

  En leuk, verhuizen. Of vooral: verhuisd zijn. Wij zijn vorig najaar verhuisd. Waar ga je heen (vraagt de mede-Brabo)?

  • Marianne

   Ja, ik ben er echt heel tevreden over! Alleen bij heftige vlekken gebruik ik nog wasmiddel, maar voor mijn gewone was niet meer. Ook geen azijn (als wasverzachter) meer, want dat ei werkt voor mij top!
   We gaan verhuizen naar Tilburg, hartje Brabant dus! Is dat een beetje bij jou in de buurt?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge