Fijne momentjes,  Persoonlijk

Fijne momentjes van januari

Fijne momentjes van januari

Weet je nog dat ik aan het begin van het jaar een nieuwe rubriek op Groene stapjes in het leven heb geroepen? Eens in de zoveel tijd wil ik even terugblikken en dankbaar zijn voor wat er is gebeurd. Ik vind dat zelf altijd leuk om te lezen bij anderen, dus leek het me wel zo aardig om jou ook te laten delen in mijn fijne momentjes. Vandaag een lijstje van fijne momentjes van januari!

Fijne momentjes van januari

♥ Mijn oudste dochter wil me steeds vaker helpen. Daarom gingen we samen op een koude wintermiddag appelmoes maken, en ze vond het lekker!

♥ Voor het eerst heb ik zelf sushi gemaakt. We hadden het al wel af en toe besteld en vonden het super lekker, maar zelf maken durfde ik nog niet. Maar wat blijkt? Het is gezellig, leuk, lekker en niet zo duur. Win win win win! (Recept volgt!)

♥ Aan het einde van mijn zwangerschapsverlof gingen we gourmetten met ons gezinnetje, uiteraard vegan style. Wat was dat gezellig en fijn! En daarna hebben we de gourmetset weggedaan in het kader van minimaliseren, minstens zo fijn! Hoe tegenstrijdig klinkt dit?

♥ Het is inmiddels traditie om aan het begin van het nieuwe jaar bij elkaar te komen met mijn familie, te borrelen en samen te eten. Wat was het leuk om iedereen weer te zien! Ik heb mijn familie verblijd met een vegan Mexicaanse bowl (Recept van Desirée van aandachtige blog). Hij was iets te spicy uitgevallen, maar  viel gelukkig toch in de smaak!

♥ Op die nieuwjaarsborrel merkte ik hoe mijn oudste dochter na verloop van tijd veranderde van een verlegen kindje in haar eigenwijze zelf. Ze ging zich helemaal op haar gemak voelen in die grote groep mensen 🙂

♥ Ik heb afgelopen maand ontdekt dat kliekjes mijn nieuwe beste vriend zijn. Ik heb zulke lekkere lunches kunnen maken met restjes die ik in de koelkast vond, het waren echt feestjes op mijn bord!

♥ Nu mijn zwangerschapsverlof voorbij is, moet ik weer hard verder werken aan mijn promotieonderzoek. Het lukt mij jammer genoeg niet om dit te combineren met de zorg voor mijn jongste dochtertje, dus zij moet nu net als haar grote zus naar de kinderopvang. Met pijn in mijn hart. Maar! Ze gaat drie ochtendjes en doet het zo ontzettend goed! Ze slaapt goed, drinkt haar flesje moedermelk leeg en is een tevreden en lachende baby. Dat maakt me zo trots!

♥ Mijn man heeft het op dit moment heel erg druk op zijn werk, waardoor de zorg voor de kindjes grotendeels op mijn schouders rust. Dag en nacht. Hoe moeilijk ik dit ook vind, ik ontdek nu wel hoe zelfstandig ik eigenlijk ben en hoe veel ik kan.

♥ Herinner je je het artikeltje over mijn moeilijk-etende dreumes nog? Het gaat sinds een paar weken ineens veel beter; ze eet elke avond minstens een paar happen zonder problemen en eet soms zelfs haar bordje leeg. Echt waar!

♥ Ondanks dat mijn lieve man het zo druk heeft op zijn werk, grijpt hij toch elke kans aan om even contact met mij op te nemen. Via een kort appje, een fotootje of een ingesproken berichtje. Dat maakt me zo blij en dankbaar 🙂

♥ Ik ben ontzettend happy met mijn nieuwe melkopschuimer (tipje: van de Hema!). Eindelijk kan ik zelf weer een  heerlijke cappuccino maken met opgeklopte sojamelk, jummieee

♥ Nog zo’n fijn momentje: als mijn dochters allebei ’s avonds op tijd op bed liggen en blijven slapen, en ik dus een momentje voor mezelf heb. Dit gebeurt niet zo vaak, dus extra genieten als het wel lukt. Zennn.

♥ Elke week maak ik een planning van huishoudelijke taken. En wat maakt het me blij als ik die afgewerkt krijg! Dan is het me namelijk gelukt om het huis helemaal schoon te hebben, de kindjes te hebben gewassen en de boodschappen te hebben gedaan vóór het weekend. En dan is het extra genieten 🙂

♥ Vorige week was weer zo’n mijlpaal: mijn jongste dochtertje rolde om van haar buik naar haar rug. Tenminste, daar ga ik vanuit. Want ik had haar op haar buik in de box gelegd, en toen ik even later keek, lag ze toch echt op haar rug met een stralende lach op haar gezicht naar me te kijken. Trotse mama!

♥ Van bakken komt de laatste tijd niet zo veel; daarvoor heb ik het te druk. Maar toen manlief na twee weken weer thuiskwam, wilde ik toch wel heel graag iets lekkers klaarmaken. En dus bakte ik heerlijke vegan brownies. En als ik zeg heerlijk, bedoel ik ook echt heerlijk. Oh. my. (Recept van Suzanne van wateetjedanwel)

♥ Mijn jongste dochtertje is haar stem aan het ontdekken en “zingt” de hele dag. Soms een beetje gefrustreerd, maar meestal heel vrolijk. Zo gezellig is dat!

♥ Ik heb ontzettend veel nieuwe bloginspiratie opgedaan de afgelopen maand! Echt, ik heb weer een overload aan artikelideeën in mijn hoofd. Nu nog uitvoeren. Ik zou willen dat ik meer tijd had om te bloggen en dus vaker in de week iets te posten, maar dat gaat helaas niet. Maar goed. Om het dankbaar af te sluiten, ben ik heel blij met de tijd die ik wél in Groene stapjes kan steken, iedere dag opnieuw ♥

Zo, dat waren toch een hoop fijne momentjes van januari. Op naar een dankbaar februari! Wil jij ook een fijn momentje delen? Laat dan even een reactie achter, vind ik heerlijk om te lezen!

5 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge