Fijne momentjes,  Persoonlijk

Fijne momentjes van december

De laatste maand van 2018 is alweer voorbij. Dat betekent dat ik al een jaar fijne momentjes heb bijgehouden. Leuk om terug te lezen, vind ik zelf. Zo zie je goed wat er allemaal in een jaar tijd is gebeurd. Want dat was een hoop! December is natuurlijk niet de moeilijkste maand om fijne momentjes te verzamelen, met al die feestelijkheden en gezelligheid. Dus houd je vast voor een flinke dosis dankbaarheid!

Fijne momentjes van december

♥ Pakjesochtend. Op zaterdag 1 december stond er een grote zak cadeautjes beneden. Er lagen kruidnoten in de keuken en er stonden een paar reusachtige pakjes in de kamer. Wat was het genieten om de snoetjes van mijn meisjes te zien bij het openen van hun presentjes! En wat hebben we er leuk mee gespeeld!

♥ Zodra het eerste advent is, halen wij een kerstboom in huis. En zo stonden we op 3 december de kerstboom te versieren. Een lokale boom, met tweedehands kidproof ballen en ledlichtjes. Lekker groen 🙂

♥ Mijn jongste meisje was ziek. Dat was natuurlijk niet fijn voor haar, want ze moest veel spugen en was heel slap. Maar het fijne was dat ze heel veel wilde knuffelen, en op een gegeven moment zelfs in mijn armen in slaap viel! Dat was lang geleden!

♥ Ik had een openbaring wat betreft mijn onderzoek. De eerste sinds jaren! Echt waar. Oh, wat was dat een fijn momentje, ik voelde me heel even een genie.

♥ Het was begin december erg herfstig. Het weer was onstuimig en zon en regen wisselden elkaar ruziënd af. Dit zorgde voor een paar hele mooie momenten, bijvoorbeeld een regenboog die we van begin tot eind konden zien in de auto.

♥ Oma vierde haar 87e verjaardag. Wat een leeftijd hè! We kwamen met bijna de hele schoonfamilie bij elkaar om dit te vieren. Dat was heel fijn.

♥ Ooit, lang geleden, (goed verhaal Marianne!) speelde ik fanatiek piano. Nu niet meer, don’t ask me why, maar deze tijd van het jaar verandert dat altijd. Zo kwam er een nieuw muziekboek in huis zodat ik kerstliedjes kan spelen en zingen met de kindjes. “Er is een kindeke” en “Midden in de winternacht” worden al goed meegezongen!

♥ Mijn oudste dochter is dol op boekjes lezen. Maar dan bedoel ik ook echt DOL op boekjes lezen. En ineens ging ze in het stoeltje zitten dat ik van mijn oma heb gekregen, en las ze prinsesheerlijk een kabouterverhaal voor aan haar zusje… Smelt!

♥ We gingen naar een verjaardagsfeestje. Daar was speciaal met mij rekening gehouden en kon ik vegan pompoensoep eten. Zo attent!

♥ Ik voerde een heel fijn gesprek op mijn werk, waardoor ik met een voldaan en tevreden (of eigenlijk euforisch, maar ja, dat klinkt zo overdreven) gevoel mijn kerstvakantie kon beginnen.

♥ Sneeuw, do I need to say more?!

♥ We hadden een nieuwe garagedeur besteld, omdat de oude zo krakkemikkig was dat je twee personen nodig had om hem goed op slot te krijgen… De nieuwe garagedeur werd geïnstalleerd, wat heel fijn was zo vlak voor de feestdagen!

♥ Ik heb een goede avond gehad toen ik in mijn eentje was met de meisjes, omdat manlief weg was voor zijn werk. Misschien klinkt het vreemd voor jou, maar voor mij is het echt iedere keer een moment van overwinning als het me is gelukt in mijn eentje met de meisjes te koken, te eten, en ze heelhuids en tevreden in bed te leggen. Oh, en dan ook nog wat tijd voor mezelf over te hebben 🙂

♥ We gingen met het hele gezinnetje naar een kerstborrel van een lieve collega. Van te voren zijn we met de bus naar de stad gegaan waar we wat hebben rondgestruind, een heel avontuur voor mijn peuterdochter. En we hebben wat spelletjes gekocht voor 2+ en 3+ jaar. Ben jij op zoek naar duurzame genderneutrale spelletjes, die écht leuk zijn om te spelen (ook voor volwassenen)? HABA heeft goed spul! No spon, just fan.

♥ En dan de feestdagen. Op “kerstavond” gingen we om 16.00 naar de kerk voor de kerstmis voor kleuters (en peuters, dreumessen en baby’s, maar dat bekt niet zo lekker). Het was heel fijn om zo de kerstdagen in te luiden met elkaar. Daarna hadden we thuis kerstontbijt, met pannenkoeken, kerststol en worstenbroodjes. Allemaal zelfgemaakt, allemaal vegan. Wat een feest!

♥ Eerste kerstdag gingen we naar mijn moeder om ’s avonds te gourmetten. Wij hadden onze eigen vegan burgertjes meegenomen, en verder waren er genoeg groenten om in de pannetjes te bakken. Ook had ik zelf vegan sausjes gemaakt, waarvan iedereen heeft kunnen smullen.

♥ Tweede kerstdag gingen we naar mijn schoonouders, waar mijn schoonmoeder een heerlijke veganistische maaltijd had gemaakt. Na wat gebroken servies en de wegenwacht (die overigens niets met elkaar te maken hadden, en we hadden slechts een kapotte koplamp), was het tijd om de kerstdagen af te sluiten.

♥ Het jaar is goed geëindigd met eigengemaakte vegan oliebollen, pizza en hapjes, die we hebben gedeeld met goede vrienden. Zij kwamen bij ons, om in ons nieuwe huis het nieuwe jaar in te luiden. Het was een gezellige avond met goede gesprekken en een leuk spel, wijn en (wat mij betreft helaas) vuurwerk!

Dit waren mijn fijne momentjes van december. En zo heb ik nu een heel jaar bijgehouden waarvoor ik dankbaar ben en waarvan ik heb genoten. Het was leuk om te doen, en heeft me bewust gemaakt van de rijkdom in mijn leven. Toch vind ik het nu weer tijd voor iets nieuws. In 2017 hield ik mijn moestuinavonturen iedere maand bij, in 2018 mijn fijne momentjes, en in 2019 wil ik een nieuwe maandelijkse rubriek lanceren. Maar wat voor rubriek? Heb jij een leuk idee of een uitdaging voor mij? Ik schrijf het liefst over de dingen die jij graag leest, dus laat een reactie achter!

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge