Fijne momentjes,  Persoonlijk

Fijne momentjes van augustus

Augustus, wat was je een heftige maand! Dat was ook te merken op Groene stapjes, want er zijn niet echt veel blogs verschenen. Bijna geen zelfs. Hoe dat komt? Lees snel verder, want er waren zo veel fijne momentjes van augustus, dat het er echt niet van kwam om te bloggen!

Fijne momentjes van augustus

♥ Kort gezegd stond de maand augustus helemaal in het teken van onze verhuizing!

♥Het begon al goed. Op 1 augustus mochten we voor de eerste keer ons nieuwe huis openmaken. Wat een ontzettend gaaf moment!

♥ We hadden nieuwe vloeren besteld, maar daarvoor moest het oude tapijt er eerst uit. Het tapijt op de eerste verdieping zat alleen vastgespijkerd aan de randen. Dat ruimde lekker snel op!

♥ En zo ook het tapijt op één van de trappen, hatsekidee!

♥ Het tapijt op de andere trap zat wel vastgelijmd én geniet. Wat een helse klus! Maar des te bevredigender het resultaat.

♥ De eerste week van augustus moest er héél veel gebeuren. Gelukkig kregen we hulp bij het klussen, zo fijn.

♥ Niet dat we dakloos waren in augustus, maar we gingen wel een nachtje kamperen bij opa en oma, die vlakbij ons nieuwe huis stonden met de vouwwagen. Heerlijk, slapen in een tent. We sliepen als een bos rozen (om opa’s woorden te gebruiken)!

♥ Ons nieuwe huis staat in Tilburg, en dat is iets té dichtbij de Efteling om er in de vakantie niet een dagje naartoe te gaan. Fijn om er even uit te zijn en echt quality time met onze familie te hebben.

♥ De muren in ons nieuwe huis hebben een nieuw kleurtje gekregen. Het groen was in eerste instantie wel even schrikken, maar nu zijn we er heel blij mee. Helemaal fris en helemaal van ons! (beelden volgen nog, maar alvast een sneak peek verderop)

♥ En de mooie nieuwe vloer! We hebben op de begane grond en eerste verdieping dezelfde vloer laten leggen, en vinden het schitterend geworden.

♥ We hebben op het laatste moment nog best wat meubeltjes kunnen verkopen via Marktplaats. Fijn om spulletjes een nieuwe eigenaar te kunnen geven, zijn we toch een beetje duurzaam bezig (en er zelf een mooi zakcentje aan over te houden).

♥ Natuurlijk verhuist ook onze bijzondere appelboom mee naar Tilburg. Hiervoor moest eerst een hoek in de achtertuin, die vol bomen en struiken stond, leeggehaald worden. En uiteindelijk lukte dat. Twee bomen, met stronken en al.

♥ Onze verhuizing werd volledig verzorgd via het werk van mijn man. Dit was heel erg fijn en scheelde mij heel veel stress. Ik ben heel dankbaar voor alle hulp die we hebben gekregen!

♥ Ons oude huis schoonmaken en de sleutel inleveren was ook een fijn momentje. Het was heel bijzonder en emotioneel om afscheid te nemen van ons oude huisje. We zijn blij dat we een mooi nieuw huis gevonden hebben om onze dochters in op te laten groeien, maar toch had dit huisje ook veel waarde voor ons. Drie zwangerschappen en geboortes, ziektes en nieuwe banen. We hebben er een hoop meegemaakt en het was gek om dit hoofdstuk nu af te sluiten.

♥ Onze boom hebben we opnieuw geplant en hij staat nu op een heel mooi plekje. Hij vond de verhuizing zelf niet zo leuk en is helemaal sip, maar met wat extra verzorging ben ik ervan overtuigd dat hij er overheen komt. Heb jij tips om ons boompje een goede kans te geven?

♥ Er zat een slaapkamerdeur verkeerd om ingebouwd. Dat hadden vorige bewoners van het huis gedaan, maar was voor ons echt niet handig (en eerlijk gezegd levensgevaarlijk met kleine kinderen). We dachten dat we hiervoor hulp zouden moeten vragen, maar uiteindelijk kon mijn man de deur en het kozijn zelf omdraaien. Dat was super!

♥ De keramische kookplaat in de keuken hebben we vervangen voor een inductiekookplaat. Oh my, wat kookt dat fijn!

♥ Mijn oudste dochtertje heeft een peuterbed gekregen in het nieuwe huis. Ze vindt het heerlijk om er zelf in en uit te kunnen klimmen, en staat ’s ochtends heel enthousiast steeds naast mijn bed. Dat is even wennen, zo wakker worden, hahaha.

♥ Zo’n drukke maand is lastig te combineren met twee kleine kindjes. Oma wilde gelukkig extra vaak bijspringen om op te passen, dat voelde heel fijn.

♥ Onze dochtertjes gingen een ochtendje wennen op de nieuwe kinderopvang. Wat vonden wij dat spannend, maar wat is het uiteindelijk goed gegaan! Dat gaat komende maand ook goed komen.

♥ Samen met mijn dochtertjes heb ik gespeeld in de speeltuin bij ons in de straat. Wat vinden ze het leuk!

♥ En zo waren er nog véél meer mini fijne momentjes van augustus. Een lamp die mooi hangt, een uitgepakte doos,  en ’s avonds moe maar voldaan op de bank ploffen. Een kamer die enigszins opgeruimd en schoon is, spelen met de bal in de achtertuin, de vaatwasser de afwas laten doen…

Maar nu genoeg verhuisberichten. Volgende maand wordt een maand van settelen, opruimen en nog wat klussen. Oh, en mijn jongste dochter wordt 1 jaar… Can you believe it?!

Ik hoop vanaf nu weer wat meer tijd te hebben voor Groene stapjes, maar ik kan nog even niks beloven. Het leven is op dit moment zo druk, dat ik blij ben als ik even niets hoef te doen. Maar blijf me vooral volgen, want voor je het weet ben ik weer back on track en komen er weer volop blogs over veganisme, natuurlijk ouderschap en groen leven. Dankjewel!

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge