Recept: romige tagliatelle met “kip” en groenvoer

Vroegah, toen ik nog vlees en room en ei at, was dit één van mijn lievelingsrecepten. Bij toeval als arm studentje ontdekt, en nooit meer vergeten. Heerlijk romige tagliatelle met kip en broccoli of spinazie. Watertanden, echt waar. Gelukkig kan ik het tegenwoordig als vegan nog steeds eten, want het is volledig te veganizen! Hoe? Dat laat ik je vandaag zien!

Als je plantaardig gaat eten, schrikken mensen al snel. Hoe dan? Want hoe ga je al die dierlijke producten vervangen? Echt, zo ingewikkeld hoeft het allemaal niet te zijn, dat bewijst dit recept. Niet helemaal “whole food”, want ik maak gebruik van een paar kant-en-klare vervangers, maar wel “comfort food”-waardig. Mag af en toe best!

Benodigdheden (2 personen):

  • 200 gr tagliatelle (let wel op dat er geen ei in zit)
  • 1 pak plantaardige kipstuckjes (bv Vivera of De Vegetarische Slager)
  • 1 pakje plantaardige kookroom (bv Alpro)
  • 1 ui
  • 1/2 – 1 bakje champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 broccoli of 400 gr diepvriesspinazie (vers mag ook, maar pak dan iets meer)
  • kipkruiden en/of zout en peper
  • tijm
  • pijnboompitjes

Bereiding:

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Tip: pasta bijna klaar maar de rest van je eten nog niet? Zet het vuur uit en laat de pasta in het water in de pan. Even roeren voor het afgieten, dan plakt hij niet.

Kies tussen broccoli en spinazie. Allebei lekker 🙂 Als je spinazie kiest: sla deze alinea dan over. Als je voor broccoli gaat: neem een pan en kook een bodempje water. Stoom de broccoli gaar (ik leg hem altijd in een zeef die precies in mijn pan kan hangen, met het deksel erop).

Pak een hapjespan en bak de plantaardige kipstuckjes even aan in wat olijfolie. Voeg eventueel kipkruiden toe voor de échte kipsmaak. Snipper een ui en voeg die toe. Snij wat champignons in plakjes en voeg ook die toe, evenals een gehakt teentje knoflook.

Koos je spinazie? Voeg die dan nu toe. Laat diepvriesspinazie in de pan ontdooien, of laat verse spinazie erin slinken. Koos je voor broccoli? Haal die dan uit de pan, snij in stukjes en voeg toe aan je kipmengsel.

Alles gaar en klaar? Schenk dan nu de plantaardige kookroom erbij. Verwarm goed door en breng op smaak met zout en peper en tijm.

Rooster ondertussen wat pijnboompitjes in een koekenpan. Goed opletten, want ze verbranden snel!

Giet je pasta af en serveer. Schep je kipmengsel er overheen. Garneer met pijnboompitjes en geniet van je bordje comfort food 🙂

Bovenaan dit recept zie je op de foto de romige tagliatelle met spinazie. De laatste foto is de variant met broccoli. Beide super lekker, het is maar net wat je in huis hebt of waar je meer trek in hebt!

Ga jij binnenkort deze heerlijke romige tagliatelle maken? Ik kan het je aanraden! En deel je resultaat dan ook even op facebook of instagram waarin je mij tagt, dat vind ik super leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge